Skip to main content

Τα γυρίζει ο Γκρούεφσκι: Δεν είπα ότι θα αλλάξουμε την ονομασία

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian ότι είναι έτοιμος να αλλάξει το όνομα της ΠΓΔΜ.

Διαψεύδει τo δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian ότι είναι έτοιμος να αλλάξει το όνομα της ΠΓΔΜ ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σε δήλωσή του ο κ. Γκρούεφσκι επισημαίνει: «Δεν έχω δηλώσει κάτι τέτοιο και θα αντιδράσουμε και προς τον Guardian. Αυτό φαίνεται και από το ίδιο το κείμενο (σσ του "Guardian"), από το οποίο προκύπτει ότι πρόκειται για δημοσιογραφικό σχόλιο και όχι για δική μου δήλωση. Αυτό είναι κρυστάλλινα σαφές. Παρόμοιες προβοκάτσιες υπήρξαν και θα υπάρξουν και εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Προφανώς, το θέμα της ονομασίας γίνεται δημοφιλές αυτήν την περίοδο, όπως ακριβώς το περιμέναμε και παρόμοιες εσκεμμένες και λανθασμένες ερμηνείες από πολλούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν το καλό της διαδικασίας και έχουν ανάγκη ψευδούς αποκλειστικότητας, ή προωθούν τη δική τους ατζέντα, είναι αναμενόμενες».

Η βρετανική εφημερίδα δημοσίευσε σήμερα πως είναι έτοιμος να αλλάξει το όνομα της χώρας ώστε να προχωρήσει η επίλυση της διαμάχης με την Ελλάδα που κρατάει 24 ολόκληρα χρόνια.