Skip to main content

Τα πυρά Αβραμόπουλου σε Μπουτάρη και η ομοιότητα Ελλάδας-Συρίας

Η Αριστερά του Ρέντσι, η νέα αισθητική του ιδρύματος «Νιάρχος», οι νέες τουρκικές αφίσες και τα εμβάσματα των Αλβανών στη χώρα τους.

Τα φίλια πυρά δύσκολα επουλώνονται. Και αυτά που εκτόξευσε κατά του Μπουτάρη ο Αβραμόπουλος, δεν ήσαν απλά πυρά, αλλά… S-400. Δεν είπε βέβαια κάτι διαφορετικό από αυτά που λένε οι Θεσσαλονικείς, όμως όταν προέρχονται από το μέχρι χθες φίλιο περιβάλλον έχουν άλλη αξία.

Ματέο Ρέντσι: «Το να είσαι αριστερός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχεις πίσω από τα τοτέμ του παρελθόντος», δήλωσε ο Ιταλός π. πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μιλώντας στους υποστηρικτές του.

Δηλαδή θα ξεχάσουμε τον Στάλιν; Θα ξεχάσουμε τον Ενβέρ Χότζα της Αλβανίας ή τον Τσαουσέσκου της Ρουμανίας; Δεν θα είναι πλέον πρότυπα; Γίνεται αυτό; Αφού αυτοί έδωσαν το "ηθικό πλεονέκτημα" στην Αριστερά. [Μάλλον κρυφοκαπιταλιστής θα είναι ο Ρέντσι. Δεν διδάχτηκε τίποτε από τον δικό μας γνήσιο Αριστερό].

Σε... βάλτο μετατράπηκε το «Νιάρχος» μόλις πέρασε στο ελληνικό δημόσιο. Το κανάλι από γαλάζιο που ήταν μετατράπηκε σε κανονικό βούρκο, δίχως κανείς τόσες μέρες να έχει ενδιαφερθεί να διορθώσει το όχι μόνο αισθητικής, αλλά και υγιεινής φύσεως πρόβλημα. Είναι ό,τι πρέπει για την αισθητική του Σκουρλέτη και του βοηθού σπερματεγχύτη Μπαλαούρα. Αυτά που ήξερε η μπουρζουαζία να τα ξεχάσει.

Οι Τούρκοι κυκλοφόρησαν αφίσα στο Βέλγιο και Γερμανία, που δείχνει δυο φιγούρες να μάχονται κρατώντας τα σύμβολα του Σταυρού και της Ημισελήνου. Το κείμενο γράφει στα τουρκικά «ο αγώνας είναι ανάμεσα στην Ημισέληνο και στον Σταυρό. Γίνετε ένα κάτω από την ημισέληνο. Θα είμαστε μεγάλο πλήθος θα δείτε».

Και ενώ το κόμμα του Ερντογάν έσπευσε να αρνηθεί την πατρότητά της, την... υιοθέτησε μουσουλμάνος δημοτικός σύμβουλος της Μύκης αναρτώντάς την στο διαδίκτυο... Γιατί ο «προοδευτικός κόσμος» δεν ενοχλείται από αυτήν την «φωλιά του φιδιού»;

Κοίτα τώρα συγκρίσεις. Έρευνα που έγινε στην Συρία, δείχνει ότι η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά 55% στο διάστημα 2010- 2015. Εκεί κοντά είναι και η συρρίκνωση της δικής μας. Λες να ανακάμψει η Συρία γρηγορότερα από εμάς;

Για να μειώνονται τα έσοδά μας στον τουρισμό, ενώ αυξάνονται οι τουρίστες, φαίνεται ότι μας έρχονται και πολλοί σαν τους 120 Ρουμάνους, οι οποίοι πήγαν στην Ισπανία για να γιορτάσουν βαφτίσια συγγενούς τους, και έφυγαν ξαφνικά από το εστιατόριο χωρίς να πληρώσουν τον λογαριασμό τους. Ποιον βάφτισαν; Τον εγγονό του Δον Κορλεόνε;

Ο Τσίπρας τις μονές μέρες του μήνα τα βάζει με τον Σόιμπλε, τις ζυγές με την Λαγκάρντ [τα Σαββατοκύριακα ανταλλάσσει μηνύματα με τον Μητσοτάκη]. Κάποιος να του πει, ότι όταν χτυπάς, μια στο καρφί, μια στο πέταλο, συνήθως χτυπάς το δάχτυλό σου.

Κατά το 2015 και εν μέσω των capital controls, με τους Έλληνες να μην μπορούν να κάνουν αναλήψεις άνω των 60 ευρώ, οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα, έστειλαν στην Αλβανία εμβάσματα (επισήμως) ύψους 480 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το ποσόν είναι έξι φορές πιο μεγάλο από το αντίστοιχο που φτάνει στην Αλβανία από τις ΗΠΑ που είναι μόλις 81 εκατομμύρια δολάρια και δώδεκα φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσόν εκ της Γερμανίας [μόλις 39 εκατομμύρια]. Γη της επαγγελίας η Ελλάδα.