Skip to main content

Τα ερωτηματικά για την Αγιά Σοφιά και οι τηλεοπτικές άδειες

Η κοροϊδία με τους μεγάλους φοροφυγάδες, η στάση των Πατριαρχείων στο θέμα της Αγίας Σοφίας και η συμμετοχή των Γάλλων στις τηλεοπτικές άδειες.

Σίγουρο υπουργείο περιμένει τον γιο του Σκουρλέτη. Ο Βασίλης Σκουρλέτης ηλικίας 21 ετών, ήταν ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες, των επεισοδίων κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης «αντιεξουσιαστών» έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Μαρούσι, το απόγευμα της Τετάρτης. Σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια.

Επομένως, απέκτησε ένα πλούσιο βιογραφικό για να του δοθεί αργότερα μια θέση υπουργού σε κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, ή των όμοιων επιγόνων τους. Με τέτοια βιογραφικά άλλωστε έστησαν πολιτικές καριέρες οι περισσότεροι αριστεριστές του κυβερνητικού κόμματος. [Αν είχε και παππού «δικαστή» στο βουνό, τότε βλέπω να ανεβαίνει ψηλότερα].

Μάλλον μάς κοροϊδεύουν πλέον φανερά [θα μου πεις πρώτη φορά είναι, δεν το συνήθισες;]. Μάς έδωσαν μια κατάσταση με τους μεγάλους φοροφυγάδες, τους οποίους θα τσακίσει η κυβέρνησης καθότι είναι εναντίον της διαπλοκής [των άλλων].

Θα γεμίσουν λοιπόν τα Ταμεία από την… Τράπεζα Κρήτης, από την «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», [με οφειλή ύψους 8,54 δισ. ευρώ, με τα δομημένα ομόλογα], την… Πειραϊκή Πατραϊκή [πού την θυμήθηκαν; λόγω συζύγου Βαρουφάκη;], και άλλες τέτοιες εταιρίες που έχουν πτωχεύσει εδώ και πολλά χρόνια, και το κράτος γνωρίζει ότι δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ.

Αφού όμως με τα δήθεν στέκεται αυτή η κυβέρνηση, σού λέει δείξε έναν κατάλογο για να φανεί ότι κάνουμε κάτι. Και το πιο… ωραίο. Μέσα στους μεγάλους φοροφυγάδες [που θα τσακίσει η κυβέρνηση] είναι και τα κρατικά Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η ΕΑΒ! Αν δεν πληρώσουν, θα συλλάβουν τον ιδιοκτήτη με κατάσχεση της περιουσίας του;

H αρμενικής καταγωγής και χριστιανή Τουρκάλα βουλευτής της αντιπολίτευσης Σελίνα Ντογκάν, χαρακτήρισε απρεπή την ενέργεια της προσευχής του ιμάμη στην Αγιά Σοφιά. Γερμανική εφημερίδα που σχολιάζει το γεγονός αφήνει ένα μεγάλο υπονοούμενο για τον Πατριάρχη γράφοντας: «Αυτές όμως τις μέρες δεν μπορεί κανείς να τον βρει, όπως άλλωστε και άλλους εκπροσώπους χριστιανικών εκκλησιών στην Πόλη».

Τέτοιος πόνος για την Αγιά Σοφιά από τα χριστιανικά Πατριαρχεία, που δεν τολμούν αυτό που τόλμησε η Αρμένισσα μέσα στο τουρκικό Κοινοβούλιο. Όταν πρόκειται όμως για τοποθέτηση δικού τους μητροπολίτη, τότε είναι λαλίστατοι.

Στην άσκηση του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην Πολωνία από 7-17 Ιουλίου συμμετέχει και σκοπιανό στρατιωτικό τμήμα με την υλικοτεχνική βοήθεια της Βουλγαρίας και την διεξαγωγή κοινών ασκήσεων των δύο χωρών. [Το γεγονός ότι τα Σκόπια δεν έχουν πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, ούτε ανήκουν στο ΝΑΤΟ, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που ήδη δημιουργήθηκε, λόγω της δικής μας «υπακοής»].

Αν πάρει τηλεοπτική άδεια ο Καλογρίτσας, μη εκπλαγείτε. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν την πορεία του και την σχέση του με τους νυν συντρόφους. Να μη εκπλαγείτε επίσης, αν δείτε γαλλική εταιρεία να συμμετέχει σε κάποιο σχήμα. Ο Ολάντ, δεν ήρθε εδώ για ουζάκια, ούτε για να γνωρίσει τον Λαζόπουλο.

Λάθος αυτό που γράφηκε σε μεγάλη εφημερίδα. Το χρήμα κυκλοφορεί σε νομίσματα, όχι επειδή είναι «νομιζόμενο», αλλά ο όρος νόμισμα προήλθε από τη λέξη «νόμος», ως «νόμιμη» χρηματική μονάδα που είχε καθιερωθεί ως μέσο συναλλαγής.