Skip to main content

Τα επεισόδια από «ακραίους κύκλους» και η... τρέλα στα Κατεχόμενα

Τα επεισόδια από «ακραίους κύκλους» που καταγγέλλει η κυβέρνηση, η... τρέλα στα Κατεχόμενα και το καμπανάκι για το χρέος της Γερμανίας.

«Ακραίοι κύκλοι δημιουργούν επεισόδια», επαναλαμβάνει σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση. Όταν τα επεισόδια τα δημιουργούσαν στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τι ακριβώς ήσαν εκείνοι οι «κύκλοι». Δεν ήσαν ακραίοι;

Οι τραμπουκισμοί και οι αλητείες φυσικά ακραίων στοιχείων είναι καταδικαστέες ενέργειες. Αλλά όταν πρόκειται για ΣΥΡΙΖΑίους μεταμορφώνονται σε «αγανακτισμένους», που τρέχει το κόμμα να τούς υπερασπιστεί. Ο τραμπούκος είναι τραμπούκος σε όποιο κόμμα κι αν βρίσκεται. Και δεν έχει «ηθικό πλεονέκτημα».

Ένα-ένα τα μαθαίνουμε. Δεν άφησαν οι Τούρκοι το πρωθυπουργικό -στρατιωτικό- αεροσκάφος να περάσει από τον εναέριο χώρο τους, επειδή προσγειώθηκε στη Ρόδο για ανεφοδιασμό. Και την Ρόδο την θέλουν αποστρατικοποιημένη. Και αντί να πάει ο Τσίπρας στο Ιράν, μέσω Τουρκίας και Συρίας, πήγε από Σαουδική Αραβία, που μας έκανε την χάρη λόγω της κρίσης της με το Ιράν.

Και παρόλα αυτά, θα βρεθεί το υπουργικό συμβούλιο στην Σμύρνη για κοινή συνεδρίαση με το τουρκικό. Την ώρα μάλιστα που ο Ερντογάν τρώει καρπαζιές από παντού.

Μη εξυπηρετήσιμο το χρέος της… Γερμανίας! Αν δω το ΔΝΤ να στριμώχνει τον Σόιμπλε, θα τα έχω δει όλα. Η «Die Welt» φέρνει στο φως την έκθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, με την επιγραφή «Ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους». Το καλύτερο για την Γερμανία, είναι να αναθέσει την διαπραγμάτευση του χρέους της στον Βαρουφάκη.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδας το 2008 ήταν 233 δισ. ευρώ. Το επίπεδο αυτό η Ελλάδα θα το φτάσει και πάλι το 2031, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Τον Οκτώβριο του 2014, το ΔΝΤ προέβλεπε ότι θα έπρεπε να φτάσουμε στο 2020 ώστε η Ελλάδα να κατακτήσει ξανά το επίπεδο του ΑΕΠ που είχε το 2008. Η «διαπραγμάτευση» του Τσίπρα έφερε το έτος της επιστροφής στο 2031.

Σάλος στους κύκλους των καθολικών από το ντοκιμαντέρ που φέρει τον Πάπα (τον Ιωάννη Παύλο) να είχε ερωμένη"! Και μάλιστα ήταν και παντρεμένη. Δεν καταλαβαίνω. Αποδείχθηκε ότι ένας καθολικός ιερωμένος δεν γλυκοκοίταζε τα παιδάκια, και ενοχλήθηκαν;

Η απόλυτη τρέλα… Η Κύπρος φωτίζει τη σημαία των Κατεχομένων στον Πενταδάκτυλο. Το ηλεκτρικό ρεύμα που παραχωρεί η Κυπριακή Δημοκρατία στα Κατεχόμενα χρησιμοποιείται και για την φωταγώγηση της σημαίας του κατακτητή στον πενταδάκτυλο. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν χρέος προς την Ηλεκτρική Υπηρεσία ποσό της τάξεως των 2 δισ. ευρώ, λόγω της δωρεάν παροχής ρεύματος που απολάμβαναν από το 1963 και έπειτα, σε περιοχές που δεν έλεγχε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Τι Σούπερμαν και σαχλαμάρες. Ένας είναι ο ήρωας και μάλιστα αυθεντικός. Ο παραγωγός Αλί Αβτσί μιλώντας στο πρακτορείο «Ανατολή», δεν δίστασε να παρομοιάσει τον Ερντογάν με τον Spiderman και τον Superman, εξηγώντας πως «Καθημερινά βλέπουμε στις μπλούζες των παιδιών ήρωες, οι οποίοι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Η Τουρκία όμως διαθέτει ήρωες που υπάρχουν και βρίσκονται εν ζωή, όπως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», είπε. Είμαι περίεργος να μάθω πόσα μέτρα έχει η γλώσσα του.

Έγραψε ο Περικλής Γιαννόπουλος: «Ελληνική φυλή, ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εαυτός σου».