Skip to main content

Τα ΕΛΤΑ εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μικροχρηματοδοτήσεων

Πρωτοβουλία των ΕΛΤΑ για να μεσολαβούν στη χρηματοδότηση δράσεων στη κοινωνική οικονομία, παράλληλα με την είσοδό τους στην αγορά ενέργειας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υπέβαλαν αίτηση για την ένταξή τους στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μικροχρηματοδοτήσεων EMN (European Microfinance Network).

Τα ΕΛΤΑ προετοιμάζονται να διαδραματίσουν ρόλο στην υποστήριξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα, όπως αυτή αναλυτικά προσδιορίζεται στη μελέτη που εκπονήθηκε πρόσφατα από το Γερμανικό Ινστιτούτο Μικροχρηματοδοτήσεων DMI. («Report on options for the implementation of a micro- financial instrument in Greece» - Deutsches Mikrofinanz Institut).

Η δραστηριότητα αυτή των ΕΛΤΑ, θα αξιοποιήσει τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, για τη χορήγηση μικροχρημοτοδοτήσεων σε φορείς της κοινωνικής οικονομίας.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία των Ελληνικών Ταχυδρομείων, θα λειτουργήσει συνδυαστικά με την είσοδό τους στην αγορά ενέργειας, μέσω της Επιχειρησιακής Μονάδας Ηλεκτρικής Ενέργειας (Ε.Μ.Η.Ε.)