Skip to main content

Τα... δράματα στην εκλογή αρχηγού στη ΝΔ και η λάσπη στον Τζιτζικώστα

Ένας... ιδιαίτερος ενδοοικογενειακός... εμφύλιος, η απόπειρα αποδόμησης του Απόστολου Τζιτζικώστα και ο... περίπου υποψήφιος Μπουτάρης.

-Σταύρος Καλαφάτης και Παναγιώτης Αβραμόπουλος μπορεί να αντάλλαξαν τοποθετήσεις για το αίτημα του πρώτου να συγκληθεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να συζητήσει για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ωστόσο, ο στόχος και των δυο είναι κοινός. Κι αυτό αρκεί για να μη μετατραπεί σε «κόντρα» μια διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα. Μια αφετηρία είχε τόσο το αίτημα, όσο και η «άρνηση» ικανοποίησής του. Κι αυτή είναι ότι πρόκειται περί Γενοκτονίας. Τώρα είτε το επαναβεβαιώσεις, είτε δεν το συζητάς επειδή είναι σταθερή και διατυπωμένη η θέση σου, το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό. Από τον ντόρο άλλωστε που προκάλεσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μόνοι ωφελημένοι είναι οι μόνιμοι αμφισβητίες των γεγονότων, οι συνωμοσιολόγοι, κάποιοι ακραίοι και τα εθνικά μας δίκαια. Μόνο δυο λόγια: Πρώτον η ιστορία δε γράφεται αντικειμενικά. Άλλοτε τη γράφουν οι νικητές, άλλοτε διδάσκεται με τελείως διαφορετικό τρόπο. Δεύτερον την πραγματική ιστορία τη γράφουν εκείνοι που την έζησαν ως πρωταγωνιστές. Επιστήμονες, νομικοί, δημοσιογράφοι και όλοι οι σύγχρονοι των πρωταγωνιστών την ερμηνεύουν, δεν τη γράφουν.

-Δράματα που προκαλεί αυτή η εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ για την εκλογή αρχηγού πια... Οικογενειακά σε ορισμένες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Ο κ. Νίκας βρέθηκε για λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του τρίτου παιδιού του, Νικόλα, ο οποίος πλέον είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Ο κ. Νίκας υποστηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Ο Νικόλας, είναι επίσης πολιτικά και κομματικά ενεργός με τη ΔΑΠ του Πολυτεχνείου και έχει ταχθεί στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα. Στις 22 Νοεμβρίου θα πάνε και οι δυο στην κάλπη για να ψηφίσουν. Μέχρι τότε, έστω η χαρά της αποφοίτησης μπορεί να αποτρέψει τον ενδοοικογενειακό... εμφύλιο.

-Αυτό το πράγμα πάντως με τα συστήματα των Αθηνών να επιχειρούν διαχρονικά να αποδομήσουν οτιδήποτε δεν οικειοποιούνται είναι εξωφρενικό. Είναι χαρακτηριστικός ο πόλεμος που υφίσταται ο... δευτεροκλασάτος, λόγω καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, Απόστολος Τζιτζικώστας. Το τι του σέρνουν κάθε μέρα στα αθηναϊκά ραδιόφωνα και σε φυλλάδες που εκδίδονται μόνο για να κρεμιούνται στα περίπτερα και να κάνουν εντύπωση, δε λέγεται. Ακόμη και η κακεντρέχεια έχει όρια. Όχι στην περίπτωση εκλογών και όχι στην περίπτωση Αθηνών πρακτικά. Τον μακαρίτη τον πατέρα του τον βρίζουν, τη μητέρα του την προσβάλλουν, τη σύζυγό του τη σχολιάζουν... Όσο για τον ίδιο, η λάσπη πάει φουλ. Μέχρι και ο κ. Πάγκαλος επιστρατεύτηκε (για να επιβεβαιωθεί η ρήση του ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»). Γι' αυτό και η αγανάκτηση που εκφράζει στις ομιλίες και τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Και να πεις ότι μιλάμε για ένα οποιοδήποτε κόμμα... Για τη ΝΔ που είχε μέχρι σήμερα τρεις Μακεδόνες αρχηγούς...

-Ήξερε ή δεν ήξερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ότι είναι υποψήφιος στις εκλογές της Ένωσης Ελλήνων Χημικών; Απάντηση δεν έχουμε. Τα γεγονότα όμως είναι ότι αφενός ήταν υποψήφιος, αφετέρου δεν πήγε να ψηφίσει... Υποψήφιος ήταν με την παράταξη της ΠΑΣΚ και οι εκλογές έγιναν την προηγούμενη Κυριακή. Μπουτάρη περίμεναν, Μπουτάρη δεν είδαν... Νικητής των εκλογών με 80% η ανεξάρτητη κίνηση «Χημική Αντίδραση». Οπότε η ψήφος του δημάρχου δε διαμόρφωσε το αποτέλεσμα...