Skip to main content

Τα δύο αγκάθια που προκύπτουν για τον ανασχηματισμό

Tο μόνο σίγουρο είναι ότι οι ανακατατάξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες,για να ανακοινωθούν από την Όλγα Γεροβασίλη

Η ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης μάλλον παίρνει μια μικρή μετάθεση για αργότερα. Το πιθανότερο, στα μέσα Νοεμβρίου μετά και την αρνητική έκβαση, που είχε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), η «μάχη» της κυβέρνησης για την συνταγματικότητα του νόμου για τα τηλεοπτικά κανάλια. Για προφανείς λόγους, αλλαγής της ατζέντας. 

Όποτε και αν γίνει πάντως ο ανασχηματισμός, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ανακατατάξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες, για να ανακοινωθούν, από την κ. Ολγα Γεροβασίλη.

Αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η τελευταία θα εξακολουθήσει να κατέχει τη θέση της εκπροσώπου και μετά τον ανασχηματισμό. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση προορίζεται ο νυν υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αν και ο ίδιος δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από το υπουργείο του, επειδή, όπως λέει, υπάρχει ακόμα έργο να επιτελέσει εκεί.

Αυτό είναι το ένα μεγάλο πρόβλημα του επικείμενου ανασχηματισμού.

Το άλλο έχει να κάνει με τον υπουργό Ενέργειας και Βιομηχανίας Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος μετά τον αποκλεισμό του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, το πιθανότερο είναι ότι οδεύει και στην έξοδο από την κυβέρνηση. Θα τού προταθεί να πάει σε άλλο υπουργείο ή αν μείνει στο Ενέργειας, να «χάσει» το Βιομηχανίας, που μάλλον «σπάει» και αποκολλάται. Ο ίδιος όμως έχει ξεκαθαρίσει πως είτε θα μείνει στο υπουργείο ως έχει ή αποχωρεί...

Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει μπλοκάρει πολλά projects (ορυχεία χρυσού, ΔΕΣΦΑ κα), αν και η βασική αιτία της υποβάθμισης του θα πρ1έπει να έχει να κάνει με το γεγονός ότι του προτάθηκε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε ότι δεν φεύγει από την κυβέρνηση.