Skip to main content

Τα χημικά στους συνταξιούχους και ο μουτζούρης με τις ευθύνες

Οι αστυνομικοί είχαν εντολή να μην τους αφήσουν να φτάσουν στο Μαξίμου, ούτε να στείλουν μήνυμα στα Εξάρχεια ότι μπορούν να αναποδογυρίζουν κλούβες

Έπεσαν χημικά στους συνταξιούχους. Ο Τσίπρας τα έβαλε με τον Τόσκα. Ο Τόσκας τα έβαλε με τον επικεφαλής αξιωματικό. Ο αξιωματικός με τον αστυφύλακα. Νάτος ο κακός, που τον έβαλε ο Μητσοτάκης να δυσφημίσει το "ηθικό πλεονέκτημα" του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς και είναι μεγάλο πρόβλημα να ρίχνεις χημικά σε παππούδες. Είδα τις σκηνές, θέλω όμως, να λύσουμε την άσκηση: Οι συνήθεις παππούδες του ΚΚΕ -μπαρουτοκαπνισμένοι στο αντάρτικο κατά της Ελλάδας- που βρίσκονται μονίμως επικεφαλής και δίνουν τον τόνο, αποφάσισαν να αναποδογυρίσουν την κλούβα. Οι αστυνομικοί είχαν εντολή να μη τους αφήσουν να φτάσουν στο Μαξίμου και ενοχλήσουν τον "λαϊκό ηγέτη", ούτε να στείλουν μήνυμα στα Εξάρχεια, ότι μπορούν ελεύθερα να αναποδογυρίζουν κλούβες.

Τι έπρεπε να κάνουν; α) Να τους αφήσουν να αναποδογυρίσουν την κλούβα, β) να τους απωθήσουν με τα κλομπς, γ) να ανοίξουν τον δρόμο και να φτάσουν ελεύθερα στο πρωθυπουργικό μέγαρο, δ) να ρίξει ένας αστυφύλακας ένα χημικό, ε) τι άλλο; Επιμύθιο: Την προστασία του λαϊκού ηγέτη, θα την πληρώσει ο αστυφύλακας που εκτελούσε εντολές, του ίδιου του Τσίπρα, που δεν θέλει να πλησιάζει κανείς το Μέγαρο Μαξίμου.

Λένε, ότι αν δεχόταν στο πρωθυπουργικό Μέγαρο μια επιτροπή συνταξιούχων τα πράγματα δεν θα έφταναν στην κατάσταση ρίψης χημικών. Αποκλείεται. Θα εμποδιζόταν η επαναστατική γυμναστική του ΚΚΕ, που χωρίς επεισόδια, πώς θα φώναζε τώρα; Κάτι θα εύρισκαν, όπως κάνουν πάντα στις απεργίες, όταν ικανοποιούνται τα αιτήματα, και αίφνης εμφανίζονται και άλλα.

Προχθές, γιόρτασε η Κύπρος την επέτειο της Ανεξαρτησίας της [λέμε, τώρα]. Δεν ήρθε καιρός ν’ ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου; Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει (ψευδώς) ότι δεν είχε καμιά σχέση με την διακυβέρνηση της χώρας. Άρα, δεν μπορεί να έχει ευθύνη για το 1974. Τι τον εμποδίζει να ανοίξει τον Φάκελο, να δούμε ποιοι ήσαν οι εκτός στρατεύματος, ξένοι και Έλληνες, που οδήγησαν τους Τούρκους στο νησί;. Δεν το επιτρέπουν οι ισχυροί προστάτες του ΣΥΡΙΖΑ;

"Κοντά σε συμφωνία για ΑΟΖ, φέρονται Αθήνα και Κάιρο", γράφει δημοσίευμα της αιγυπτιακής Al Ahram. Μακάρι, στην Voria.gr άλλωστε, φωνάζουμε χρόνια να βιαστεί το ελληνικό ΥΠΕΞ, πριν εκδημοκρατιστεί και η Αίγυπτος, όπως η Τυνησία, Λιβύη, Συρία κ.λπ. Όμως, χρειάζεται επιφυλακτικότητα στα δημοσιεύματα της Al Ahram, επειδή πρόσκειται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, άρα επηρεάζεται από την Άγκυρα, και ίσως δημοσιεύει προβοκατόρικες "ειδήσεις". Αν η είδηση αποδειχθεί αληθινή, θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία.

Γίνονται πολλά περίεργα τελευταία, στον χώρο της Δικαιοσύνης, και είναι θλιβερά. Όμως, μόνον οι δικαστές μπορούν να επαναφέρουν το κύρος της στο ύψος που αρμόζει. Κάτι πρέπει να λειτουργεί σωστά, σ’ αυτόν τον τόπο, πλην του στρατού.