Skip to main content

«Tα βρίσκουμε ή πάμε σε εκλογές»

Ο Γ. Καρατζαφέρης εκτιμά ότι κατά την αυριανή συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε θα επιτευχθεί η συναίνεση είτε η χώρα θα πάει σε πρόωρες κάλπες.

Την άποψή του ότι κατά την αυριανή συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε θα επιτευχθεί η συναίνεση είτε η χώρα θα πάει σε πρόωρες κάλπες, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Δεν μπορούμε να βγούμε (από την αυριανή συνεδρίαση), παρά με μια από τις δυο ακόλουθες καταστάσεις: ή δουλεύουμε για την Ελλάδα, ή πάμε σε εκλογές και απευθυνόμαστε στον Ελληνικό λαό. Δεν μπορώ να δω τρίτη λύση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Όπως δήλωσε, «σε 20 ώρες θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα έχει αποφασίσει να δώσει τη μάχη της επιβίωσης, ή η Ελλάδα θα αυτοκτονήσει», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αύριο είναι η στιγμή μιας μεγάλης δοκιμασίας, και το θέμα είναι «πόσο ο καθένας από εμάς αγαπά αυτό που κάνει, πόσο βάζει σε προτεραιότητα το Εθνικό συμφέρον από το κομματικό».

Εκτίμησε, δε, ότι από την στιγμή που ανέλαβε την πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η μια πλευρά βρήκε το θάρρος εκείνο για να προκαλέσει μια σειρά θεμάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ευμενή εξέλιξη», υπονοώντας τον πρωθυπουργό, ενώ κάλεσε τον κ. Σαμαρά να μην απογοητεύσει, όπως είπε, τον ελληνικό λαό. «Δεν ξέρω αν ο κ. Σαμαράς έχει τα περισσεύματα σύνεσης και θάρρους. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα απογοητεύσει τον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Τόνισε, τέλος, ότι ο ίδιος αισθάνεται εξαιρετικά υπεύθυνος γιατί συνετέλεσε, όπως είπε, σε ένα βαθμό προς αυτή την κατεύθυνση, και πρόσθεσε: «Αύριο να το συζητήσουμε και να δούμε τι μπορεί να προκύψει για τη χώρα, και άλλο να το είχε επιβάλλει η επελαύνουσα ιδιότυπη δικτατορία των δανειστών. Είναι εντελώς ξεχωριστά θέματα».