Skip to main content

Τα Βραβεία του 5ου Business Forum

Bράβευση των πιο δυναμικών σε επενδύσεις και εξαγωγές ελληνικών επιχειρήσεων και των πιο δυναμικά αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων-diamonds της Βόρειας Ελλάδας από τη Helexpo και τη Statbank.
Τις  πιο δυναμικές σε επενδύσεις και εξαγωγές ελληνικές επιχειρήσεις και τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις-diamonds της Βόρειας Ελλάδας βράβευσαν η Helexpo  και η Statbank στο πλαίσιο του 5ου Business Forum της 74ης ΔΕΘ, με θέμα τις "Επενδύσεις ως αντίδοτο στη διεθνή οικονομική κρίση".

Τα Βραβεία αφορούσαν  έξι Κατηγορίες: Export Leaders, Investment Leaders, Δυναμικά Αναπτυσσόμενες Επιχειρήσεις-Diamonts Βορείου Ελλάδος, Τράπεζες(όσον αφορά την εξωστρέφεια και τα υποκαταστήματα στο εξωτερικό), Ανάπτυξη-Εκσυγχρονισμός Δικτύου και Ναυτιλία.

Στην κατηγορία Export Leaders είχαν οριστεί οι υποκατηγορίες: κύκλος εργασιών εξαγωγών, ποσοστό Εξαγωγών επί του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας και υποκαταστήματα στο εξωτερικό.

Στην υποκατηγορία «κύκλος εργασιών εξαγωγών» βραβεύτηκαν οι εταιρείες Jetoil και ΧΑΛΚΟΡ. Στην υποκατηγορία «ποσοστό Εξαγωγών επί του συνολικού κύκλου εργασιών" βραβεύτηκε η Σωληνουργία Κορίνθου, ενώ στην υποκατηγορία «υποκαταστήματα στο εξωτερικό» βραβεύτηκαν οι εταιρείες Folli-Follie και Korres.

Στην κατηγορία Investment Leaders είχαν οριστεί οι υποκατηγορίες: ελληνικές επενδύσεις στο εξωτερικό, ελληνικές επενδύσεις στην Ελλάδα, επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό, επενδύσεις ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

 Στην υποκατηγορία «ελληνικές επενδύσεις στο εξωτερικό» οι τρεις κορυφαίες επιχειρήσεις που  βραβεύτηκαν είναι οι OTE-Cosmote, Intralot, Tιτάν, στην υποκατηγορία «ελληνικές επενδύσεις στην Ελλάδα» βραβεύτηκαν οι εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια, Marfin και Pharmathen, στην υποκατηγορία «επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό» οι εταιρείες Temes, Aquis Hotels και Lakitira Hotels και στην υποκατηγορία «επενδύσεις ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο εξωτερικό» η εταιρεία Classical Hotels.
 
Στην κατηγορία Δυναμικά Αναπτυσσόμενες Επιχειρήσεις-Diamonts Βορείου Ελλάδος είχαν οριστεί οι υποκατηγορίες Εμπόριο, Βιομηχανία και Τουρισμός.
Στην υποκατηγορία«εμπόριο» οι τρεις κορυφαίες βραβεύτηκαν οι επιχειρήσεις Μασούτης, Fanny και Φαρμακευτική Ιπποκράτης, στην υποκατηγορία «βιομηχανία» οι Αλουμύλ Μυλωνάς, Ενεργειακή Θεσσαλονίκης και Καπνική Μιχαηλίδης και στην υποκατηγορία «τουρισμός» βραβεύτηκαν οι εταιρείες  Sani Hotels και  Τουριστικές Επιχειρήσεις Χαλκιδικής-Τορνιβούκας.

 Στην κατηγορία τράπεζες οι τρεις κορυφαίες για την εξωστρέφεια και τα υποκαταστήματα στο εξωτερικό που βραβεύθηκαν είναι οι Eurobank, Εθνική και Alpha Bank.

Στην κατηγορία "ανάπτυξη-εκσυγχρονισμός δικτύου" βραβεύτηκαν η Αγροτική Τράπεζα και η Vodafone
 
Τέλος στην Κατηγορία Ναυτιλία βραβεύθηκαν οι Aegean Marine Petroleum και Excel Maritime Carriers.