Skip to main content

Σοκ από τον θάνατο του 17χρονου ποδηλάτη σε πίστα της Νέας Παραλίας

Σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή, τα τραύματα του 17χρονου επήλθαν μετά από πρόσκρουση στο τσιμέντο και ο νεαρός κατέληξε μετά από περίπου 15 λεπτά.

Από κρανιοεγκεφαλική κάκωση προκλήθηκε ο θάνατος του 17χρονου νεαρού, που έχασε τη ζωή του ενώ έκανε ποδήλατο στις «Μπλε Ράμπες», στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή, τα τραύματα του 17χρονου, ο οποίος δεν φορούσε κράνος, επήλθαν μετά από πρόσκρουση στο τσιμέντο και ο νεαρός κατέληξε μετά από περίπου 15 λεπτά.

Ο νεαρός, βουλγάρικης καταγωγής, προσπαθούσε να κάνει μια φιγούρα με το ποδήλατο, στην πίστα κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η Νέα Παραλία και οι ελεύθεροι χώροι της, φιλοξενούν καθημερινά δεκάδες νέους που ασχολούνται με extreme sports όπως είναι το BMX, το skateboarding και το parkour. 

Το τραγικό γεγονός εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του χώρου, όπου συχνάζουν πολλά παιδιά αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να λαμβάνει ο καθένας ατομικά, όπως είναι το κράνος και οι επιγονατίδες. 

Ο 21χρονος Γιάννης Στεφάνι, που ασχολείται με το BMX εδώ και πέντε χρόνια, στους ανοικτούς χώρους της πόλης, τονίζει πως έχει μεγάλη σημασία οι ποδηλάτες να παίρνουν μέτρα για την ατομική τους προστασία. «Στις Μπλε Ράμπες πηγαίνουν κάθε μέρα πολλά παιδιά και τα περισσότερα δυστυχώς δεν φορούν κράνος. Εγώ φοράω πάντα και συμβουλεύω και τους άλλους να βάζουν», λέει ο ίδιος στη Voria.gr.

Από την πλευρά του ο παγκόσμιος πρωταθλητής του parkour, Δημήτρης Κυρσανίδης αναφέρει ότι «θα μπορούσε να υπάρχει ένας πιο οργανωμένος και ασφαλής χώρος για αυτά τα αθλήματα, όμως δυστυχώς το ενδιαφέρον για αυτού του είδους τον αθλητισμό είναι μικρό». 

«Σαφώς και ο καθένας ατομικά πρέπει να προσέχει και από άποψη τεχνικής αλλά και με τη λήψη μέτρων ασφαλείας», τονίζει ο ίδιος στη Voria.gr και καταλήγει: «Πάντως, σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι τραγικό και θέλω να ευχηθώ συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».