Skip to main content

Τα απόνερα της επίθεσης στον Παπαδήμο και η αντιδημοφιλία του Τσίπρα

Εξαιρετικά αντιδημοφιλή ηγέτη χαρακτηρίζει το περιοδικό Time τον Τσίπρα, σε άρθρο του με τίτλο Οι 5 ηγέτες που είναι λιγότερο δημοφιλείς από τον Τραμπ

Απόδειξη τι σημαίνει "ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς" προκαλεί ο τρόπος που σχολιάζει την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ο δημοσιογράφος και Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Φιλιππάκης. Όχι μόνο επικροτεί το τρομοδέμα στον κ. Παπαδήμο αλλά δηλώνει χωρίς καμιά περιστροφή ότι «δεν θα με ενοχλούσε να έσκαγε και μια ακόμη βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα». Έτσι, για να καταλάβουμε ποιοι "προοδευτικοί" διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Και κοντά του κι ο Πολάκης, που δεν θεωρεί ότι είναι επιλήψιμη η δήλωση. Φυσικά και η επαναστάτρια Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία καταδίκασε την βία στην… πολιτική μνημονίων. «Εγώ δεν θα βγω να ''καταδικάσω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται''», δήλωσε.

Υπάρχει όμως και συνέχεια, στην οποία δεν δόθηκε η σημασία που έπρεπε. Ο Φιλιππάκης έγραψε είναι και άλλοι «υπάλληλοι του κεφαλαίου που πρέπει να περιμένουν την σειρά τους μετά τον Παπαδήμο». Τι ξέρει που δεν το ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι; Και από πού το ξέρει;

Στον έβδομο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Θεσσαλονίκης, δεν είχαν ομπρέλες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λιμνούλες στα δάπεδα. Η Βιβλιοθήκη είχε παραμείνει κλειστή επί περίπου 18 μήνες ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες βιοκλιματικής αναβάθμισης του κτηρίου, με βασικό μέλημα να λυθεί το πρόβλημα… της ροής ομβρίων υδάτων.

Τι ακριβώς έκαναν επί 18 μήνες, ίσως δεν το μάθουμε ποτέ. Ρωτώ πάντως: Το έργο το παρέλαβε ο Δήμος; Ποια ήταν η επιτροπή παραλαβής; [Έχω ένα θέμα με τις Επιτροπές, από τότε που μηχανικός μου είπε πως κυκλοφορεί στην πιάτσα, ότι με αμοιβή περί το 2% επί της αξίας του έργου, κάποιοι παραλαμβάνουν ό,τι λάχει].

"Εξαιρετικά αντιδημοφιλή ηγέτη" χαρακτηρίζει το περιοδικό Time τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε άρθρο του με τίτλο "Οι 5 ηγέτες που είναι λιγότερο δημοφιλείς από τον Τραμπ", βάζοντας μάλιστα το όνομά του, δίπλα σε εκείνα του Νικολάς Μαδούρο της Βενεζουέλας, του Μισέλ Τεμέρ της Βραζιλίας, του Τζέικομπ Ζούμα της Νότιας Αφρικής και του Νατζίμπ Ραζάκ της Μαλαισίας,

Τι λέτε, βρε… Αντιδημοφιλής και ο Μαδούρο; Δεν ακούσατε τον Μηταφίδη που περιέγραψε με πόση ευτυχία ζουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, χάρη στην Αριστερά. Δεν ντρέπεστε λίγο, πρακτοράκια του καπιταλισμού [Τριαντάφυλλε, τα είπα εγώ για σένα. Τους έβαλα στην θέση τους]. Εν τω μεταξύ, στους 58 έχει ανέβει ο αριθμός των νεκρών στην Βενεζουέλα που συνταράσσεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εδώ και οκτώ εβδομάδες.

Τι λένε οι υποστηρικτές του Μαδούρο; Καλά είναι δυο νεκροί την ημέρα, ή μήπως είναι ανεκτική η Αστυνομία; Άλλωστε αυτοί που διαδηλώνουν είναι όργανα του ιμπεριαλισμού. Μόνο στην Ελλάδα όσοι διαδηλώνουν κατά τον ίδιο τρόπο είναι αγωνιστές της δημοκρατίας. [Αλήθεια… οι Αγανακτισμένοι που προσέρχονταν… "αυθόρμητα", τι έγιναν;]

Τι ευαισθησία αυτός ο Ερντογάν… «Είμαι κατά των "Αρένων". Ξέρετε τι κάνουν σε Αρένες, έτσι δεν είναι; Οι άνθρωποι εκεί πάλευαν με άγρια ζώα και διαμελίζονταν. Έχω δώσει την εντολή στον υπουργό και θα αφαιρέσει το όνομα "Αρένα" από τα γήπεδα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στη γλώσσα μας». Αυτό είναι το πρόβλημα στην Τουρκία. Με την αφαίρεση της ονομασίας, τέρμα η βία.