Skip to main content

Τα απαγορευμένα…

Τηλεοπτικές συνταγές, τηλεοπτικά τραπεζώματα, τηλεοπτικά γλέντια-ανέκδοτα και τηλεοπτικές life style εκπομπές αντανακλούν μια καθημερινότητα ολίγων και τυχερών Ελλήνων. Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr


Τηλεοπτικές συνταγές, τηλεοπτικά τραπεζώματα, τηλεοπτικά γλέντια-ανέκδοτα και τηλεοπτικές life style εκπομπές αντανακλούν μια καθημερινότητα ολίγων και τυχερών Ελλήνων. Οι υπόλοιποι…τηλεθεατές, πάνε στις λαϊκές αγορές – την τελευταία ώρα – για να αγοράσουν φθηνότερα τα φαγώσιμα, θυμούνται τις ρίζες τους και ανηφορίζουν στα χωριά, κόβουν καλοκαιρινές διακοπές, μαζεύουν χρήματα για την εφορία και…προσεύχονται να τους τύχει το λαχείο.

Άλλωστε αυτό το τελευταίο αποδεικνύεται και από τα κέρδη του ΟΠΑΠ που αυξάνονται όσο φτωχαίνουμε οι… παίκτες! Οι ελπίδες των υποσιτισμένων ή πρώην καλοαναθρεμμένων κοινωνιών, όπως παλιά «τοποθετούνταν» σε μετοχές του Χρηματιστηρίου, έτσι σήμερα τις εναποθέτουν σε «στοιχήματα» και ΛΟΤΤΟ του δημοσίου. Δηλαδή του τομέα που πάσχει περισσότερο, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και που είναι η αιτία της σημερινής μας κατάντιας.

Ευτυχώς οι καναλάρχες έχουν αποφασίσει να ενθαρρύνουν τους τηλεθεατές πελάτες τους (συνεπώς και φορολογούμενους πολίτες). Με ιστορίες αμαρτωλών κοριτσιών που παρακολουθούν το Τροπάρι της Κασσιανής, με κόντρες άλλων κοριτσιών – λιγότερο αμαρτωλών- και με σατιρικούς καλλιτέχνες που έχουν αναγάγει σε επιστήμη την κλοπή δημοσιογραφικής ύλης και πνευματικής ιδιοκτησίας, προκειμένου να κάνουν νούμερα και να αυξήσουν τα μαύρα τους (χρήματα). Οι ταινίες δε που προβάλλουν δεν έχουν καθόλου κλάμα αλα Ξανθοπούλου και Βούρτση (κάτι δηλαδή καθημερινό και επίκαιρο) ενώ τα σήριαλ που αγοράζουν έχουν χλιδα…Τουρκίας, Ονούρ και Σαχραζάτ.