Skip to main content

Τα αναψυκτήρια της νέας παραλίας θα ενοικιάσει ο Δ. Θεσσαλονίκης

Στόχος του δήμου είναι μέσω της αξιοποίησης των αναψυκτηρίων να εξασφαλιστούν χρηματικά ποσά για την συντήρηση και φύλαξη της νέας παραλίας

Στην ενοικίαση των πέντε περιπτέρων που βρίσκονται στην νέα παραλία θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης. Μέσα στο επόμενο δίμηνο, οι αρμόδιες υπηρεσίες της αντιδημάρχου Οικονομικών Γιούλης Ρανέλλα θα έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας δημοπρασιών για την εκμίσθωση των συγκεκριμένων αναψυκτηρίων.

Στόχος του δήμου, όπως επανειλημμένα έχει ειπωθεί, είναι μέσω της αξιοποίησης των αναψυκτηρίων να εξασφαλιστούν χρηματικά ποσά τόσο για την συντήρηση όσο και για την φύλαξη της νέας παραλίας.
   
Χθες κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η εκμίσθωση πέντε περιπτέρων πολιτισμού και αναψυχής, στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τα περίπτερα που βρίσκονται στους Κήπους της Άμμου, των Εποχών, των Ρόδων, του Νερού και στον Μεσογειακό Κήπο, συνολικού εμβαδού το κάθε αναψυκτήριο περίπου 103 τμ. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον δήμο Θεσσαλονίκης, την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για την παραχώρηση τμημάτων των δημοσίων ακινήτων με ΑΒΚ (Αριθμός Βιβλίου Καταγραφής) 168 και 2562 του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης.

Στο μνημόνιο προβλέπονταν η παραχώρηση για 49 χρόνια στον δήμο της χρήσης και εκμετάλλευσης τμημάτων δημοσίων ακινήτων του παραλιακού μετώπου.

Υποχρέωση του δήμου κατά την εκμίσθωση των αναψυκτηρίων είναι να καταβάλλει στην ΕΤΑΔ ως αντάλλαγμα ποσοστό 20% επί των πάσης φύσεως εσόδων από την εκμετάλλευση.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία των περιπτέρων ως επιχειρήσεων μαζικής εστίασης ή ως επιχειρήσεων αναψυχής καθορίζονται με τις διατάξεις της απόφασης υπουργείου Υγείας, αφού λαμβάνονται υπόψη οι επιτρεπόμενες χρήσεις καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές της Δ/νσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών.