Skip to main content

Τα άκουσε ο Κουρουμπλής από γιατρούς και ασθενείς στη Θεσσαλονίκη

Διαφορετική υποδοχή περίμενε τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο από γιατρούς και ασθενείς.

«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν γιατροί και ασθενείς στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κουρουμπλής βρέθηκε αντιμέτωπος με τη διαμαρτυρία που πραγματοποιούν εργαζόμενοι και γιατροί. Οι εργαζόμενοι κρατούσαν πανό που γράφουν χαρακτηριστικά «500.000.000 ευρώ στο ΝΑΤΟ, 70% περικοπές στον προϋπολογισμό του Ιπποκρατείου».

«Ζούμε δύσκολες στιγμές, οφείλουμε να το ομολογήσουμε. Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, τα προβλήματα που ενδημούν στο χώρο αυτό είναι προβλήματα 10ετίας, που έχουν ενταθεί τα προηγούμενα χρόνια. Διαχειριζόμαστε προϋπολογισμούς που ψήφισαν άλλοι. Προσπαθούμε εκ των ένδον να κρατήσουμε το σύστημα στα πόδια του» τόνισε ο υπουργός. Όταν του επισήμαναν ότι ένας ασφαλισμένος ήθελε να του μιλήσει, απάντησε: «Να τον ακούσω, εγώ γι αυτό ήρθα».

Για τη διαμαρτυρία του προσωπικού ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε: «Υπήρχαν εφημερίες απλήρωτες, του 2012, του 2013 και πληρώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, με δικές μας ενέργειες». Ο υπουργός υποσχέθηκε προσλήψεις 12.000 εργαζομένων και γιατρών.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του κ.Κουρουμπλής στους δημοσιογράφους, μια γυναίκα φώναζε: «Είστε αλήτες».