Skip to main content

Τα 3 εκκρεμή προαπαιτούμενα των ΜμΕ επαναφέρει η ΕΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης εστίασε στην ανάγκη θεσμοθέτησης και λειτουργίας ενός ειδικού «ακατάσχετου» λογαριασμού

Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλη Κορκίδη, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει της 82ης ΔΕΘ.

Με την ευκαιρία αυτή, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κοινοποίησε την επίσημη τοποθέτησή της, επισημαίνοντας ότι δεν καταθέτει νέα αιτήματα αλλά επαναφέρει ως εκκρεμή προαπαιτούμενα των ΜμΕ τις ανεκπλήρωτες κυβερνητικές εξαγγελίες στο βήμα της περσινής ΔΕΘ.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης εστίασε στην ανάγκη θεσμοθέτησης και λειτουργίας ενός ειδικού «ακατάσχετου» λογαριασμού, ο οποίο θα δύναται να τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της εκάστοτε επιχείρησης, μέσω παγίων τραπεζικών εντολών.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη «παγώματος» των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εργοδοτών προς τον ΟΑΕΕ, αλλά και περιορισμού της υπερβολικής φορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων επιβάλλεται να εφαρμοστεί νωρίτερα από τα αντίμετρα του 2019» σημείωσε, με νόημα, ο κ. Κορκίδης.

Η ελληνική κυβέρνηση, συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο, «οφείλει να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του τρίτου μνημονίου με εγχώριες μεν εμπνεύσεις, χωρίς όμως να δημιουργήσει εξωχώριες αντιδράσεις και πισωγυρίσματα».

«Η πραγματική οικονομία έχει ανάγκη από αποτελεσματικές ενέργειες και όχι από ανεκπλήρωτες εξαγγελίες, καθώς δεν χρησιμεύουν σε τίποτα “δώρα” χωρίς αντίκρισμα, από το βήμα της ΔΕΘ» έσπευσε να προσθέσει.