Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταθέσει στην Εξεταστική για τα Τέμπη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την πρώτη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση του

«Επιβεβαιώνεται ότι το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη είχε προαναγγελθεί», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με την απολογία του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, ζητώντας «να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε προειδοποιήσει εγγράφως την ηγεσία του υπουργείου».

«Την πρώτη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος εμφανίστηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών να αρνείται κάθε γνώση των σοβαρών προβλημάτων και να επικεντρώνεται στον ''ανθρώπινο παράγοντα''» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Μόνο που γνώριζε. Γνώριζε και τώρα ψεύδεται, διαστρεβλώνει τα γεγονότα, τα ερμηνεύει κατά το δοκούν, τα αποσιωπά όταν δεν τον βολεύουν. Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Σερρών της ΝΔ και η κυβέρνησή του γνωρίζουν, ψεύδονται και συγκαλύπτουν. Για μια ακόμη φορά» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Το επιβεβαιώνει το σημερινό, αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”. Ενάμιση χρόνο πριν από τη τραγωδία, στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, σε επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφερόταν στον “ορατό κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας”.

Είναι φανερό. Η επιστολή αυτή, για τα “Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Ελληνικού Σιδηροδρόμου”, εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή είχε απορρίψει το αίτημα να καταθέσει ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε σήμερα εκ νέου αίτημα να καταθέσει ως μάρτυρας. Θα το αρνηθεί κι αυτή τη φορά η κυβερνητική  πλειοψηφία;

Η ύβρις απέναντι στα θύματα, η προσβολή των οικογενειών τους, η συγκάλυψη της αλήθειας, είναι, δυστυχώς, η τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ για να αποφύγει την μεγάλη ευθύνη της, η οποία προκύπτει από τη δυνατότητα που είχε ως κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις που θα προστάτευαν την ανθρώπινη ζωή.

Αλλά δεν θα τα καταφέρει. Όχι αυτή τη φορά. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί»  καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.