Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Στην πόρτα της εξόδου η ομάδα Αχτσιόγλου - Προς νέα κοινοβουλευτική ομάδα με «Ομπρέλα» Τσακαλώτου

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, έχει βρεθεί ο αριθμός των 10 βουλευτών -Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τον νέο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Προς την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιθανώς ακόμα και σήμερα, κατευθύνεται η ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, με βασική προτεραιότητα τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η αποχώρηση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη μετά την 9ωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη της Κυριακής, αφού όπως τόνισαν «η κατάσταση, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, έχει βρεθεί ο αριθμός των 10 βουλευτών για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας. Οκτώ αναμένεται να προέρχονται από την αποκαλούμενη ομάδα Αχτσιόγλου και δύο από την «Ομπρέλα» (Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα).

Πιθανότατα, λένε οι ίδιες πληροφορίες, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η συγκεκριμένη -άμεση- εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια του καλέσματος του Στέφανου Κασσελάκη σε άμεσες αποφάσεις, μέσω συνέντευξης στο «Κόκκινο 105,5» αλλά και των όσων είπε χθες στο Thessaloniki Summit.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης πετώντας παράλληλα το μπαλάκι στην Έφη Αχτσιόγλου για την παραμονή της ίδιας και της ομάδας της στο κόμμα.

Σε ερώτηση αν ο ίδιος πρόκειται να κάνει κάποια κίνηση, ώστε να μην αποχωρήσουν από το κόμμα, όπως έχουν ήδη κάνει άλλα στελέχη, απάντησε ότι δεν έχει κάποια τέτοια απόφαση. «Παραμένουν στη Βουλή και δουλεύουν για μας. Είναι μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη».

Σε ό,τι αφορά την «Ομπρέλα» είπε πως δεν έχει φύγει η ομάδα, αλλά κάποια στελέχη της. Για όσους παρέμειναν ανέφερε πως «είναι ένας κόσμος που εγώ τον ενστερνίζομαι, έχει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε πως οι διαφορές που έχουν είναι μικρές και όχι επί πολιτικού, αλλά επί προσωπικού. Για τη δε κόντρα της Σίας Αναγνωστοπούλου με τον Παύλο Πολάκη επισήμανε πως και οι δύο έχουν δουλέψει πολλά χρόνια σε αυτόν τον χώρο και ότι «όλοι θα κριθούν από το έργο που θα παραγάγουν».

Διαβάστε σχετικά: Κασσελάκης από Thessaloniki Summit: Τα μέλη της ομάδας Αχτσιόγλου παραμένουν στη Βουλή και δουλεύουν για μας

Τσακαλώτος: Πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για έναν νέο φορέα

Την άποψη ότι υπάρχει ο χώρος για έναν φορέα που να παράγει πολιτική και ταυτόχρονα να παραμένει σε επικοινωνία με μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας χωρίς να απορρίπτει την προοπτική της κυβερνησιμότητας, εκφράζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο ethnos.gr

Παράλληλα, υπερασπίζεται τους Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη λέγοντας ότι δέχθηκαν διαδικτυακό μπούλινγκ και πώς η κριτική τους προς τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν λόγος διαγραφής και σχολιάζει την κινητοποίηση του Αλέξη Τσίπρα για να αποφευχθεί η διάσπαση με τη φράση «too little, too late».

Σε ό,τι αφορά τα σχέδια για την επόμενη μέρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι υπάρχει χώρος για έναν νέο πολιτικό φορέα, δεν αποκλείει τη συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ – για το οποίο υποστηρίζει, πάντως, ότι δεν έχει ακόμα ξεκάθαρη ιδεολογική και πολιτική στρατηγική – και υπογραμμίζει ότι παρά το ότι ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να έχει κερδίσει τον χώρο του κέντρου είναι «φιλελεύθερος του καλού καιρού» καθώς όταν τα πράγματα ζορίζουν πάει πάντα προς τα δεξιά.