Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναφορά στον Πιερρακάκη για τα λάθη στους πίνακες των αναπληρωτών που έβγαλε το ΑΣΕΠ

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνουν λόγο για αδικαιολόγητα λάθη, που αν δε διορθωθούν, θα επιφέρουν ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στην επαγγελματική ζωή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Την άμεση διόρθωση των λαθών και την ανακοινοποίηση των πινάκων πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζητούν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως εκατοντάδες εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός σχολείων χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Διαβάστε σχετικά: Σε απόγνωση εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για τα λάθη στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ-Μπαλάκι οι ευθύνες λέει η ΟΛΜΕ

Με πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ως αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, τις επιστολές της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, οι οποίες αναφέρουν πως «η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2023-2024, περιέχουν σημαντικά και αδικαιολόγητα λάθη στη σειρά κατάταξης».

Όπως συμπληρώνουν, «σε πολλές περιπτώσεις δεν συνυπολογίζονται τα μοριοδοτούμενα κριτήρια, ενώ υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εμφανίζονται αναίτια ως απορριπτέοι». Υπογραμμίζουν επίσης ότι «αν και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα ένστασης, αυτή θα εξεταστεί ύστερα από αρκετούς μήνες και αφού θα έχουν γίνει οι τοποθετήσεις».

Οι Ομοσπονδίες τονίζουν επίσης πως αν και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα ένστασης, αυτή θα εξεταστεί ύστερα από αρκετούς μήνες και αφού θα έχουν γίνει οι τοποθετήσεις.

Με την κατάθεση της αναφοράς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνουν λόγο για αδικαιολόγητα λάθη, που αν δε διορθωθούν, θα επιφέρουν ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στην επαγγελματική ζωή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τις επιστολές των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.

Την αναφορά συνυπογράφουν οι βουλευτές: Ακρίτα Έλενα, Αναγνωστοπούλου Σία, Γαβρήλος Γεώργος, Γεροβασίλη Όλγα, Γιαννούλης Χρήστος, Δούρου Ρένα, Ζαμπάρας Μιλτιάδης, Ηλιόπουλος Όθων, Θρασκιά Ράνια, Καλαματιανός Διονύσιος, Καραμέρος Γεώργιος, Κασιμάτη Νίνα, Μάλαμα Κυριακή, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Νοτοπούλου Κατερίνα, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Παπαηλιού Γεώργιος, Παππάς Πέτρος, Πέρκα Θεοπίστη, Πούλου Παναγιού, Σαρακιώτης Ιωάννης, Ψυχογιός Γεώργιος.