Skip to main content

Συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με την ολομέλεια του ΑΣΕΠ

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα της στελέχωσης του Δημοσίου και η ανάγκη επιτάχυνσης των προσλήψεων, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία του κράτους

Συνάντηση με την ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) είχαν σήμερα η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα της στελέχωσης του Δημοσίου και η ανάγκη επιτάχυνσης των προσλήψεων, προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία του κράτους. Στόχος είναι, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δημόσιος τομέας να καταστεί σημείο αναφοράς ως προς την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς όλους τους Έλληνες.

Στην τοποθέτησή της ενώπιον της ολομέλειας του Α.Σ.Ε.Π., η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε εκτενώς στον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η ανεξάρτητη αρχή στη διασφάλιση της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας στη διαδικασία επιλογής προσωπικού στο Δημόσιο, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί αναφορικά με τον χρόνο διεκπεραίωσης του συνόλου των διαδικασιών πρόσληψης, αλλά και με τη νέα διαδικασία διενέργειας των προσλήψεων στη βάση γραπτού διαγωνισμού.

Η υπουργός ωστόσο σημείωσε ότι, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, καταγράφονται ακόμα σημαντικές καθυστερήσεις, για την αντιμετώπιση των οποίων δρομολογείται άμεσα η επανεξέταση των διαδικασιών προσλήψεων και επιλογής διευθυντικών στελεχών και στελεχών διοίκησης, με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνσή τους. Ζήτησε δε, τις προτάσεις της ολομέλειας για την επιτάχυνση των προσλήψεων, ενώ έγινε ειδική αναφορά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Α.Σ.Ε.Π. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στόχος του μετασχηματισμού αυτού, είναι η εισαγωγή σύγχρονων τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης για την ανίχνευση αναγκών εκ των προτέρων, και για την καλύτερη στόχευση στον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού του δημοσίου τομέα.

Η κ. Κεραμέως, δήλωσε σχετικά: «Το Α.Σ.Ε.Π. είναι ταυτισμένο με τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία στις διαδικασίες επιλογής του προσωπικού. Δρομολογούμε την επιτάχυνση προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο. Το ανθρώπινο δυναμικό μας είναι το πολυτιμότερο συστατικό του δημόσιου τομέα και καταλυτικής σημασίας για την υλοποίηση καίριων αλλαγών και για τη μετάβαση από το Κράτος για τον Πολίτη, στο Κράτος με Επίκεντρο τον Πολίτη. Τοποθετώντας 'τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση και σε εύλογα χρονικά διαστήματα' επιτυγχάνουμε μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μας και βέλτιστη ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον πολίτη που συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Σκοπός μας να παρέχουμε στις Ελληνίδε και τους Έλληνες τις υπηρεσίες που τους αξίζουν».