Skip to main content

Συνάντηση Νίκου Παππά με τον Γιώργο Καββαθά - «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει το σπίτι των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά, είχε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Παππάς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, όπως αυτό της έλλειψης ρευστότητας και της μη επαρκούς χρηματοδότησης, του αυξημένου κόστους των πρώτων υλών, της μη ρύθμισης των χρεών.

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Καββαθάς, η ρύθμιση των 36 και 72 δόσεων είναι επί της ουσίας αναποτελεσματική και 1 στις 2 επιχειρήσεις δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ, τα οποία, επίσης, παρουσίασε ο ίδιος, 200.000 επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα και «οδηγούνται σε αργό θάνατο».

Ο Νίκος Παππάς, από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη διαγραφής μέρους των χρεών, που προέκυψαν από την πανδημική και την ενεργειακή κρίση, και ρύθμισης του υπολοίπου και επέμεινε στην υποχρέωση της Πολιτείας να παράσχει επαρκή στήριξη και χρηματοδότηση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, «μακριά από λογικές τύπου Πισσαρίδη που οδηγούν την αγορά σε εκκαθάριση». Ενημέρωσε, ακόμα, ότι θα λάβει άμεσα πρωτοβουλία ώστε το κρίσιμο ζήτημα της χρηματοδότησης να συζητηθεί στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο ίδιος παρουσίασε, τέλος, την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να συνδεθεί οργανικά με την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και τον κλάδο αυτόν που δημιουργεί τις περισσότερες θέσεις εργασίας στη χώρα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «το συμφέρον των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Όσα έχουμε περιγράψει έως σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται ένα - ένα από την κακή πορεία της οικονομίας. Αλλά ο “νέος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία” θα γίνει το νέο σπίτι της πλειοψηφίας των ΜμΕ και της ελληνικής οικονομίας».