Σύλλογος «Σώστε το Παλατάκι»: Ευκαιρία για ανακοινώσεις το σημερινό προσυνέδριο της ΝΔ

Μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν την Κυριακή ενημερωτική συνάντηση

Την αισιοδοξία τους ότι πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων για τη διάσωση και αξιοποίηση του Κυβερνείου της Θεσσαλονίκης εξέφρασαν μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης (Παλατάκι)» σε ενημερωτική συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Κυριακής 10 Μαρτίου 2024.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αισιοδοξία τους «βασίζεται και σε σχετικές πληροφορίες που συγκέντρωσαν και αξιολόγησαν ως προς τις προθέσεις των φορέων που έχουν τον πρώτο λόγο» για την τύχη του εμβληματικού κτηρίου που βρίσκεται στη θέση Καραμπουρνάκι της Θεσσαλονίκης, στα όρια του δήμου Καλαμαριάς.

Μέλη του Συλλόγου θεωρούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι η επετειακή προσυνεδριακή εκδήλωση των 50 χρόνων της ΝΔ που θα γίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, «αποτελεί μια άριστη ευκαιρία για να ανακοινωθούν θετικές εξελίξεις στην υπόθεση του Κυβερνείου».

Στη χθεσινή συνάντηση μετείχαν και δύο παλαίμαχοι του ποδοσφαίρου, οι Γιώργος Φοιρός και Γιάννης Βένος και ένας του μπάσκετ, ο Διονύσης Ανανιάδης. «Και οι τρεις έθεσαν εαυτούς στην κοινή προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος υποστηριζόμενος από εκατοντάδες φωνές πολιτών εντός και εκτός Θεσσαλονίκης που συμφωνούν με την ανάγκη διάσωσης του νεοκλασικού κτιρίου όπως και με την δημοσίου χαρακτήρα αξιοποίησή του» επισημαίνεται.

Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη: ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Καρακώστας, ο Γενικός Γραμματέας Μπάμπης Γιαννακίδης και τα μέλη: Στήβη Σιωζοπούλου, Άννη Καρολίδου, Κώστας Μαμέλης, Ιάκωβος Ζαννέτος, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης και Διαμαντής Χατζής.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι:

«1. Το ακίνητο ανήκει σήμερα στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ)
2.Τελευταίος ένοικος του ήταν την περίοδο 2004-2006 ο εκ Κοζάνης προερχόμενος Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης.
3. Από τότε και για σχεδόν 18 χρόνια το ακίνητο παραμένει κλειστό δεχόμενο τις φθοροποιές επιπτώσεις του χρόνου και των καιρικών συνθηκών.
4. Το Κυβερνείο έχει κηρυχθεί διατηρητέο από το 2001 με απόφαση του τότε Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Γιώργου Πασχαλίδη».