Skip to main content

Συγκίνησε η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στη βράβευση του ΠΣΑΤ: Μακάρι να μην ήμουν εδώ

Η σύζυγος του σπουδαίου Ολυμπιονίκη που φέτος «έφυγε» από τη ζωή, παρέλαβε το βραβείο του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου

Η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της βραδιάς στα βραβεία του ΠΣΑΤ.

Η σύζυγος του σπουδαίου Ολυμπιονίκη που φέτος «έφυγε» από τη ζωή, παρέλαβε το βραβείο του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, ο οποίος θέλησε να τιμήσει την οικογένεια για την συνεισφορά της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, μέσω της δημοπρασίας που έκανε με τα μετάλλια του Αλέξανδρου.

Φανερά συγκινημένη, η Δώρα Τσαμπάζη είπε: «Δύσκολη και όμορφη βραδιά για την οικογένειά μας. Έχουμε στο σπίτι πάντα το βραβείο του ΠΣΑΤ το 2008. Εύχομαι να μην υπήρχε λόγος να είμαι εδώ εγώ. Έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε σεισμοπαθείς, η δημοπρασία που γίνεται έχει ξεπεράσει πολύ την αξία για τις δάδες του. Ο Αλέξανδρος δεν διαβρώθηκε από την επιτυχία, έγινε πιο ταπεινός και κοινωνικά ευαίσθητος. Γι΄αυτό έδωσε σε δημοπρασία τα μετάλλια, όλοι ξέρετε πόσος κόπος, αίμα και προσπάθεια χρειάζεται για ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Του έχω υποσχεθεί ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τις αξίες που κληροδότησε σε εμένα και στα παιδιά μας. Να έχετε υγεία, αν υπάρχει αυτό, υπάρχουν όλα».

Μαζί με την σύζυγο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, τιμήθηκε στο πρόσωπό του και ο συναθλητής του και επιστήθιος φίλος του, Μιχάλης Μουρούτσος.

«Ευχαριστώ για την ιδιαίτερη βράβευση. Στον αθλητισμό κερδίζεις και φίλους. Το 1996 είχα την τύχη να γνωρίσω έναν υπέροχο άνθρωπο. Με μεγάλη ψυχή, δοτικός και δίκαιος προς όλους. Έχουμε ζήσει με τον Αλέξανδρο δυνατές στιγμές. Ο θάνατός του συγκλόνισε τη χώρα και τα λόγια του ήταν αυτά που ένωσαν τη χώρα. Μαθήματα ζωής και κληρονομιάς σε όλους μας».