Skip to main content

Σχεδιάζουν μικρά, αδύναμα προτεκτοράτα

Οι «σοφοί» της υφηλίου μας ετοιμάζουν έναν κόσμο, εφιαλτικό ιδιαίτερα ως προς την τύχη των κρατών. Ήδη, έχουν δημοσιευθεί χάρτες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής του μέλλοντος, που δεν έχουν καμιά
Όποιος, πριν από 10 χρόνια, διατύπωνε δημόσια την άποψη ότι το παγκόσμιο σύστημα προτίθεται να κατακερματίσει την υφήλιο σε εκατοντάδες μικρά κράτη -ευάλωτα προτεκτοράτα- ένιωθε απελπιστικά μόνος και ταυτόχρονα ακούγονταν από ανύποπτους πολίτες σχόλια για συνομωσιολογίες και άλλα παρεμφερή. Μακάρι τα εγχώρια και παγκόσμια δρώμενα να είχαν απλές εξηγήσεις. Αλλά… «τα φαινόμενα απατούν».

Τώρα, έγινε πλέον αντιληπτό ότι οι «σοφοί» της υφηλίου μας ετοιμάζουν έναν κόσμο, εφιαλτικό, επιζητώντας τον πλήρη έλεγχο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Ιδιαίτερα δε ως προς την τύχη των κρατών, πολύ συχνά μας λέγουν ότι «το κράτος έθνος πέθανε». Ήδη, έχουν δημοσιευθεί χάρτες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής του μέλλοντος, που δεν έχουν καμιά σχέση με τους υφιστάμενους.
Αν όμως, υπάρχουν κάποιοι, που είναι ακόμη επιφυλακτικοί να αποδεχθούν το εφιαλτικό σενάριο, ας προσέξουν ιδιαίτερα τα όσα έγραψε ο Γκράχαμ Φούλερ, τέως υποδιευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών της CIA, σε άρθρο του στην "Ουάσιγκτον Ποστ" (5.5.1999). «Τον επόμενο αιώνα οι μειονότητες θα είναι όλο και πιο απρόθυμες να ζήσουν μέσα σε σύνορα που έχουν καθοριστεί αυθαίρετα από την ιστορία... Όμως, ποιος έχει το δικαίωμα να αποκτήσει δικό του κράτος; Οποιοσδήποτε; Η σύντομη απάντηση είναι «ναι», το δικαίωμα δικού τους κράτους έχουν όλοι εκείνοι που αισθάνονται αρκετά δυνατοί για να το αποκτήσουν».

Με εργαλείο τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα οποία δήθεν κόπτονται, οι ισχυροί της γης δημιουργούν μειονότητες, οι οποίες μόλις ισχυροποιηθούν, θα απαιτήσουν τη δημιουργία δικού τους κράτους. Το σύστημα όμως δεν αρκείται σ’ αυτό. Κόβει κομμάτια και στη συνέχεια τα ράβει για να σχηματίσει μια «κουρελού». Συνεχίζει ο ισχυρός άνδρας της CIA: «Η πιθανότητα είναι ότι πολλά δεσποτικά κράτη θα διασπαστούν σε μικρότερες εθνικές μονάδες στην πρώτη φάση. Κατόπιν, αυτές οι νέες εθνικές μονάδες του κόσμου θα συμφωνήσουν πιθανώς να ξανασυνδυαστούν με νέους τρόπους και με νέους εταίρους».

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Δημιουργεί το σύστημα μια μειονότητα, ας πούμε τους «Μακεδόνες» ή τους «Τούρκους» μέσα στην Ελλάδα. Όταν αυτή η ομάδα γίνει ισχυρή θα αποκτήσει δικαίωμα, όπως γράφει ο Φούλερ, να αποκτήσει δικό της κράτος. Γι’ αυτό άλλωστε οι ελλαδικές και κυπριακές κυβερνήσεις αρνήθηκαν την αναγνώριση του Κοσόβου. Στη συνέχεια, αυτή η νέα εθνική μονάδα -χρησιμοποιώ τις λέξεις του Φούλερ- πιθανώς θα ξανασυνδυαστεί με μια όμοια ομάδα, ας πούμε τους "Μακεδόνες" των Σκοπίων ή τους «Τούρκους» της Βουλγαρίας, και θα αποτελέσουν μαζί ένα άλλο κράτος.

Να πως μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα «Μακεδονία» ή «Θράκη». Είναι τυχαίο άραγε, ότι εκεί που οι Βούλγαροι υπερηφανεύονταν για τη σλαβική καταγωγή τους, αιφνίδια αποφάσισαν ότι είναι απόγονοι των Θρακών; Μας λέγουν οι «ισχυροί» της γης τι σχεδιάζουν, αλλά οι "αρμόδιοι" κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Βέβαια, τα σχέδια δεν γίνονται πάντα πράξη. Εξαρτάται από τη δύναμη αντίστασης των λαών. Εμείς, έχουμε μια παροιμία που λέγει, ότι «αν δεν σκύψεις, κανείς δεν μπορεί να ανέβει στην πλάτη σου».  Έχει δε σημασία, ότι μπορεί να έχουν φοβίσει πολλούς, με το επιχείρημα ότι το σύστημα είναι πανίσχυρο, αλλά δεν υπάρχει σύστημα χωρίς ρωγμές.

Ο Μακεδών