Skip to main content

Σβίγκου: Ξεγυμνωμένη η ΝΔ από την άρνησή της να ψηφίσει τα αντίμετρα

Η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή σε ξεχωριστό άρθρο τα θετικά αντίμετρα που θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας που αρνείται να ψηφίσει τα αντίμετρα την ξεγυμνώνει από οποιοδήποτε πολιτικό επιχείρημα, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη της στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Εδώ θα φανεί κι αν η στάση της ΝΔ και το ενδιαφέρον της για τα κοινωνικά στρώματα είναι πραγματικά ειλικρινές. Γιατί εγώ δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι δυνατόν η ΝΔ να διαβεβαιώνει με όλους τους τρόπους ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα, γιατί "υπάρχει συνέχεια του κράτους", όπως λέει, κ.λπ. και την ίδια στιγμή να καταψηφίζει στη Βουλή ακόμα και τα θετικά αντίμετρα. Αυτή είναι μια στάση πλήρως αντιφατική και νομίζω ξεγυμνώνει τη ΝΔ από οποιοδήποτε πολιτικό επιχείρημα τώρα που ξέμεινε και από το αφήγημα της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης», τόνισε η κυρία Σβίγκου.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή σε ξεχωριστό άρθρο τα θετικά αντίμετρα που θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020.

Για την προκαταρκτική τεχνική συμφωνία τόνισε πως «είναι ισορροπημένη μέσα από τα δημοσιονομικά ισοδύναμα αντίμετρα και βιώσιμη, στο βαθμό που θα υπάρξουν βιώσιμα πλεονάσματα αλλά και συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος» και απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

«Η κοινωνική αλληλεγγύη και η προστασία των αδυνάμων θα παραμείνει προτεραιότητά μας όσο κι αν έχει πρόβλημα ο κ. Βέμπερ και το εκφράζει συνεχώς», σημείωσε επίσης η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βέμπερ, μετά το πέρας της συνάντησής του με την κυρία Λαγκάρντ, δήλωσε ότι το πρόβλημα της Ελλάδα είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό (δείτε αναλυτικότερα εδώ).