Skip to main content

Σβίγκου: «Βάστα ΔΝΤ και Σόιμπλε» είναι το μήνυμα της ΝΔ

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζεται πλήρως με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών.

«Βάστα ΔΝΤ και Σόιμπλε» είναι το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA, σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις τοποθετήσεις ευρωβουλευτών της στη χθεσινή συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Σε αυτή τη φάση της αξιολόγησης, της διαπραγμάτευσης, είναι η δεύτερη συζήτηση που γίνεται στο Ευρωκοινοβούλιο, σε Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για το ελληνικό πρόγραμμα. Και είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η ΝΔ είχε την ίδια στάση, πλήρης ταύτιση με τους πιο ακραίους κύκλους δίνοντας ένα μήνυμα "βάστα ΔΝΤ και Σόιμπλε μέχρι να έρθουμε εμείς στην εξουσία". Δεν μπορείς με άλλο τρόπο να χαρακτηρίσεις αυτή τη στάση. Έχουν την αυταπάτη ότι με το να συμμαχούν και να ταυτίζονται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών θα γίνουν πιο αρεστοί στον ελληνικό λαό», είπε η κ. Σβίγκου, ενώ σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τη διαπραγμάτευση, πρόσθεσε:

«Πραγματικά τρομάζω- αν αυτά είναι που λένε δημόσια, ότι δηλαδή φταίει αποκλειστικά η ελληνική κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις, ότι όλα τα στοιχεία της Κομισιόν είναι υπό αμφισβήτηση και η ελληνική οικονομία καταρρέει, εάν αυτά τα λένε δημοσίως και στο Ευρωκοινοβούλιο παρουσία και ευρωπαίων αξιωματούχων, φανταστείτε τι λένε όταν κλείνουν οι πόρτες στις επαφές του κ. Μητσοτάκη με τους ξένους αξιωματούχους».