Skip to main content

Σβίγκου: Τα σχέδια για Grexit και ανατροπή ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τελειώσει

Τα σχέδια για Grexit, για ανατροπή της κυβέρνησης και για εμπέδωση του μνημονίου ως μονόδρομου, δεν έχουν τελειώσει, τόνισε η Ράνια Σβίγκου

Να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμπέδωσης της αντίληψης περί τερματισμού της αριστερής κυβέρνησης και της αντίληψης ότι με την συμφωνία «είναι όλα καλά» ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου κατά την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Πορευθήκαμε με βεβαιότητες που διαψεύσθηκαν και συγκεκριμένα ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε να αλλάξει τους συσχετισμούς, ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό μέτωπο για το χρέος και ότι μια διαπραγμάτευση θα μπορούσε να θέσει τέρμα στα μνημόνια», ανέφερε η κ. Σβίγκου.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι δεν έχει παγιωθεί η αντίληψη για την ύπαρξη ενός Plan B, αλλά ούτε και η αντίληψη ότι ο χρόνος της Αριστεράς στην κυβέρνηση έχει τελειώσει.

Η κ. Σβίγκου πρότεινε συγκροτημένο και ανοιχτό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι «το πείραμα της κυβέρνησης της Αριστεράς δεν έχει τελειώσει», προσθέτοντας ότι «ο κόσμος αυτήν την στιγμή είναι μαζί μας, αλλά πρέπει να του δώσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο», καθώς «τα σχέδια για Grexit, για ανατροπή της κυβέρνησης και για εμπέδωση του μνημονίου ως μονόδρομου, δεν έχουν τελειώσει».