Skip to main content

Σβίγκου: Να ρίξουμε το βάρος στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους

Μπορούμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να σταθούμε στα πόδια μας, υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του συλλογικού πολιτικού σχεδίου, επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο "Πρώτο Πρόγραμμα" της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
 
"Δεν είναι ώρα ούτε για εφησυχασμούς, ούτε για πανηγυρισμούς. Μπορούμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να σταθούμε στα πόδια μας και να ρίξουμε το βάρος, τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη αυτή η χώρα στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας, στη μεταρρύθμιση για τον "Καλλικράτη” όπως επίσης και στην Συνταγματική Αναθεώρηση" είπε η κ. Σβίγκου.
 
Σε ερώτηση για την απόφαση του Eurogroup, απάντησε πως αποτιμάται θετικά κι αυτό γιατί, όπως είπε: "Δίνει καθαρό διάδρομο για την οικονομία και για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Προσδιορίζονται με μεγαλύτερη σαφήνεια, όπως και επιθυμούσαμε, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Υιοθετείται μηχανισμός σύνδεσης της αποπληρωμής του χρέους με την ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται να ενεργοποιηθούν και άλλα αναπτυξιακά εργαλεία που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Όπως επίσης δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ότι καθίσταται σαφής η δέσμευση των θεσμών να βοηθήσουν τη χώρα με συγκεκριμένα μέτρα, ώστε αυτή να βγει στις αγορές και να σταθεί χρηματοδοτικά στα πόδια της".
 
Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους πολιτικούς αντιπάλους "να ξεκαθαρίσουν εάν θεωρούν πλέον ότι το χρέος είναι βιώσιμο ή όχι". Κι αυτό "γιατί μέχρι πολύ πρόσφατα έλεγαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο και μέχρι πριν λίγες μέρες, παραμονές του Eurogroup, έλεγαν ότι δεν θα έπρεπε η Ελλάδα να βάζει ψηλά στην ατζέντα της το χρέος, γιατί αυτό λειτουργεί εις βάρος της χώρας".