Skip to main content

Σβίγκου: Μεγάλη ανταπόκριση στα επιχειρήματα της χώρας βρήκε ο Τσίπρας

Η ντε φάκτο διεθνοποίηση του ελληνικού ζητήματος δημιουργεί το έδαφος για ευρύτερες συνεργασίες και συμμαχίες, είπε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μεγάλη ανταπόκριση στα επιχειρήματα της χώρας μας» με «δημόσιες και εκκωφαντικές δηλώσεις» προερχόμενες από κορυφαίους παράγοντες της ΕΕ και των ευρωπαϊκών κρατών βρήκε ο πρωθυπουργός στις πολιτικές επαφές που είχε, σύμφωνα με την Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτική Kontra News", επισήμανε ότι η ντε φάκτο διεθνοποίηση του ελληνικού ζητήματος, το οποίο αποτελεί πεδίο σύγκρουσης ευρύτερων συμφερόντων και επιδιώξεων, δημιουργεί το έδαφος για ευρύτερες συνεργασίες και συμμαχίες για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά.

Πρόσθεσε ότι "τώρα συναντούν μεγάλη αντίδραση οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για περαιτέρω μέτρα, τα οποία, μάλιστα θα πρέπει να λάβουμε προκαταβολικά."

"Όλοι αντιλαμβάνονται ότι, σε μια περίοδο διεθνούς αστάθειας, στις δύσκολες στιγμές που περνά η ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και η ίδια η Ευρώπη, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι οι εκβιασμοί και τα παιχνίδια μικροπολιτικής. Εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας, με δεδομένη, όμως, την πλήρη αντίθεσή μας στη νομοθέτηση μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος και σε ακραίες απαιτήσεις που στρέφονται ενάντια στον ελληνικό λαό" συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα αν φοβάται το ενδεχόμενο οι δανειστές να σπρώχνουν την κυβέρνηση σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, η κ. Σβίγκου, αναφέρθηκε στην βελτίωση ορισμένων δεικτών της οικονομίας "χάρη στις θυσίες των πολιτών", τόνισε ότι όλες οι πλευρές οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους ότι οι συμφωνίες θα πρέπει να τηρούνται από όλους και υπογράμμισε ότι "φυσικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από την σημερινή κυβέρνηση, η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, να φορτωθεί στις πλάτες μιας χειμαζόμενης κοινωνίας."

Επισήμανε ακόμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η χώρα δεσμεύεται από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τόνισε ότι είναι πολλές οι φωνές στην Ευρώπη που δεν θεωρούν ότι "οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, για παράδειγμα, είναι «αριστερές ιδεοληψίες», όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ότι βρίσκονται στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος".

Επίσης, σημείωσε ότι τα λάθη των προβλέψεων ορισμένων, τα πλήρωσε πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός, προσθέτοντας "αν το ΔΝΤ είναι τόσο βέβαιο ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να πιάσει τους στόχους του 3,5% μεσοπρόθεσμα θα πρέπει να πιέσει προς την κατεύθυνση μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα".