Skip to main content

Σβίγκου: Ιδεοληψία είναι ο νεοφιλελευθερισμός Μητσοτάκη

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «απίστευτο κρεσέντο νεοφιλελευθερισμού, λαϊκισμού και κινδυνολογίας» από τον κ. Μητσοτάκη.

«"Ιδεοληψία" δεν είναι τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά ο απάνθρωπος νεοφιλελευθερισμός Μητσοτάκη», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μέσω Twiitter, για την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στην Κ.Ο. του κόμματος.

«Το δήθεν νέο είναι Θατσερισμός δεκαετίας 1980»,  πρόσθεσε στο tweet της η κ. Σβίγκου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, η κ. Σβίγκου έκανε επίσης λόγο για «απίστευτο κρεσέντο νεοφιλελευθερισμού, λαϊκισμού και κινδυνολογίας» από τον κ. Μητσοτάκη. «Έχει το θράσος ο κ. Μητσοτάκης να αποκαλεί 'ιδεοληψία' τα εργασιακά δικαιώματα και την προστασία τους. Να αποκαλεί 'ιδεοληψία', που καθυστερεί την αξιολόγηση, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», είπε.

Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Μητσοτάκη ότι «το μόνο που κάνει σε καθημερινή βάση είναι να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και εύχεται την αποτυχία στη διαπραγμάτευση και να μην υπάρξει στις 5 Δεκεμβρίου λύση».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του χρέους σημείωσε ότι «μέχρι τις 5 Δεκέμβρη θα γίνουν πολλές επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους και θα γίνουν πολλές προσπάθειες ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για το χρέος και για τη ρύθμισή του».

«Είδαμε την τοποθέτηση της Ν.Δ.. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να απομονώσουν τέτοιες θέσεις οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να χαϊδεύουν τα αυτιά κάποιων ακραίων κύκλων των δανειστών», πρόσθεσε.