Skip to main content

Σβίγκου: Η ΝΔ θέλει να συνεχιστεί η ανομία και η διαπλοκή στα ΜΜΕ

Τα σχήματα που κυριαρχούσαν έως τώρα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο δεν είναι βιώσιμα, υποστήριξε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Το πρόβλημα της ΝΔ δεν έχει να κάνει ούτε με τη διαδικασία, ούτε με τον αριθμό των αδειών, γιατί αυτό που θέλει στην πραγματικότητα είναι να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς ανομίας, ασυδοσίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9FM".

"Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, την παρακολουθούμε όλοι, όταν ολοκληρωθεί θα γνωρίζουμε και τα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι το πρόβλημα της ΝΔ δεν έχει να κάνει με τη διαδικασία, ούτε έχει να κάνει με τον αριθμό των αδειών όπως προσχηματικά υποστηρίζει. Αν ήταν αυτό, θα είχε φανεί στον δημόσιο διάλογο και όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο στη Βουλή. Θα φαινόταν και πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, όταν συζητούσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη διαδικασία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Θα θυμάστε τον κ. Τραγάκη που έλεγε ότι όσο κι αν προσπαθείτε από τη ΝΔ δεν θα έχετε τις ανεξάρτητες Αρχές. Νομίζω ότι είναι προσχηματικά αυτά που λέει η ΝΔ, γιατί αυτό που θέλει στην πραγματικότητα και νομίζω ότι δεν κρύβεται, είναι να μην μπει καμιά τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς ανομίας, ασυδοσίας, αυθαιρεσίας, αλλά και διαπλοκής που συνεχιζόταν τα προηγούμενα χρόνια" είπε η κ. Σβίγκου.

Σε σχέση με τον αριθμό των αδειών επισήμανε: "Ήδη η αγορά έχει "αποφασίσει" πόσα κανάλια μπορούν ή δεν μπορούν να είναι βιώσιμα. Από το 2009 και μετά έχουμε δει μια φοβερή αναδιάρθρωση στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο. Και είδαμε ότι τα σχήματα δεν είναι βιώσιμα ή για να είναι βιώσιμα θα πρέπει να δανειοδοτούνται από τις Τράπεζες και εκμεταλλευόμενοι και τις σχέσεις τους με το πολιτικό σύστημα και να μην πληρώνουν όσα οφείλουν. Αυτή είναι η βιωσιμότητα για την οποία επαίρεται η ΝΔ και είδαμε πού μας έφτασε αυτή η βιωσιμότητα. Έχουν γίνει μελέτες για τον αριθμό των αδειών και η Ελλάδα δεν θα έχει καμιά διαφορά από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή την εικόνα στον ευρωπαϊκό χώρο επιμελώς την ξεχνάει η αντιπολίτευση, όταν κάνει τις αναλύσεις της και την επίθεσή της στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ".

Σε ερώτηση σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, τις αναγνώρισε και παρατήρησε: "Εμείς με μια σειρά από παρεμβάσεις έχουμε προσπαθήσει να αλλάξουμε αυτή την εικόνα και έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε βήματα ώστε ιδιαίτερα εκείνες οι κοινωνικές ομάδες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση να είναι εκείνες οι οποίες θα προστατευθούν περισσότερο και σε αυτή τη νέα περίοδο. Ολες μας οι παρεμβάσεις και στη δημόσια υγεία και στη δημόσια παιδεία σε αυτή την κατεύθυνση στρέφονται. Είναι πολύ θετικό το ότι ο ΕΝΦΙΑ, παρόλο που είναι ίδιο το ποσό που θα εισπραχθεί συνολικά, είναι πτωτική η διαμόρφωση που γίνεται και ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φυσικών προσώπων πληρώνει λιγότερο ή τον ίδιο ΕΝΦΙΑ, κόντρα στην τερατολογία και στα όσα ακούγαμε το προηγούμενο διάστημα.

Σαφέστατα εμείς δεν θέλουμε απλώς να διαχειριστούμε αυτές τις δυσκολίες, αλλά θέλουμε να τις μειώσουμε και θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτά τα βήματα κάνουμε σε όλους τους τομείς ώστε να τα καταφέρουμε".

Ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους επισήμανε ότι η κυβέρνηση έκανε το καλύτερο που μπορούσε σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι χύνει "κροκοδείλια δάκρυα".

"Για τους συνταξιούχους, νομίζω ότι, έγινε το καλύτερο σε σχέση με το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε. Βλέπουμε κροκοδείλια δάκρυα για τους συνταξιούχους από αυτούς που είχαν κάνει δώδεκα οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις και από εκείνους που είχαν αποφασίσει να καταργήσουν μονομιάς το ΕΚΑΣ. Εμείς παρόλα αυτά δεν πανηγυρίζουμε γι αυτά τα οποία έχουν γίνει στον τομέα των συνταξιούχων. Δόθηκαν πολλές μάχες, κερδίσαμε πράγματα που δεν τα κέρδισαν οι προηγούμενοι, προσπαθήσαμε να βάλουμε μια τάξη στο Ασφαλιστικό Σύστημα και προσπαθούμε να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα και βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο γνωρίζοντας ότι πρέπει να καταπολεμηθεί και η ανεργία και η ανασφάλιστη εργασία" είπε.

Σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ υπογράμμισε: "Σε όλες μας τις παρεμβάσεις θέλουμε να προβάλλουμε στην κοινωνία το έργο το οποίο έχει επιτευχθεί, αυτά τα οποία δεν έχουν γίνει αλλά προσπαθούμε για να γίνουν και ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας. Θέλουμε να ενδυναμώσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και να σηματοδοτήσουμε το πέρασμα της Ελλάδας σε μια νέα σελίδα".