Skip to main content

Σβίγκου: Η ΝΔ θέλει να υπογράψουμε ό,τι ακραίο ζητούν οι δανειστές

Έχει σημασία και το κοινωνικό αποτύπωμα της συμφωνίας, να δοθεί μάχη για το περιεχόμενο των αντισταθμιστικών μέτρων, ανέφερε η κ. Σβίγου.

Τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στη διαπραγμάτευση στηλίτευσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM».

«Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση η στάση της Ν.Δ., που ακόμα και χθες ο κ. Μητσοτάκης, αντί να εκφράσει την αντίθεσή του σε παράλογες απαιτήσεις… κάνει μαθήματα στους δανειστές ότι ζητούν λίγα» σχολίασε.

Όπως παρατήρησε, «αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να ζητάει εκλογές και ταυτόχρονα ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να τελειώσει την αξιολόγηση υπογράφοντας ό, τι ακραίο ζητούν οι δανειστές».

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών περί έγκρισης των μέτρων με ευρύτατη πλειοψηφία, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε «τον πολιτικό προβληματισμό και την αγωνία του» να γίνει αποδεκτή η συμφωνία και από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις «ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της η αντιπολίτευση, η οποία τη μία μέρα έχει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και νίπτει τας χείρας της και την άλλη μέρα συνηγορεί υπέρ των συμφερόντων των δανειστών».

«Είδαμε χθες ποιες ήταν οι αντιδράσεις των υπολοίπων δυνάμεων, οι οποίες δεν ήθελαν να ακούσουν λέξη για μια τέτοια ψήφιση, την ίδια στιγμή που κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην αξιολόγηση και ουσιαστικά παρακινώντας την να υπογράψει αυτά που ζητούν οι δανειστές κι ακόμη περισσότερα», συνέχισε, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «υποκρισία».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πολιτικά ηθικό το να «δεσμεύσει» η κυβέρνηση την κοινωνία για τα επόμενα χρόνια, η κ. Σβίγκου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί σε ένα πλαίσιο το οποίο είναι ασφυκτικό, όπου οι ισχυροί ζητούν πολλές φορές αίμα, και το ζητούμενο κάθε φορά είναι πώς θα σταθείς εσύ στο ύψος σου και πώς θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό για τα συμφέροντα της χώρας».

Υπό αυτή την έννοια, πρόσθεσε, «έχει σημασία και το κοινωνικό αποτύπωμα της συμφωνίας, να δοθεί μάχη για το περιεχόμενο των αντισταθμιστικών μέτρων και να υπάρξει μια συμφωνία η οποία και μετά το ’19 θα ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη».