Skip to main content

Οι φωνές λαϊκισμού στο προσφυγικό δεν βοηθούν, λέει η Σβίγκου

Οι φωνές λαϊκισμού όχι μόνο δεν είναι "ευρωπαϊκές", αλλά δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή στην εθνική υπόθεση, δήλωσε η εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ν.Δ. πρέπει να επιλέξει, αν θα συνεχίσει να συντάσσεται με μια ακροδεξιά ρητορεία, όπως έκανε και η κυβέρνηση Σαμαρά, ή θα κατανοήσει ότι το προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ευρώπη με αλληλεγγύη και με δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόσθεσε ότι «οι φωνές λαϊκισμού όχι μόνο δεν είναι "ευρωπαϊκές", αλλά δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή στην εθνική υπόθεση».

Εν όψει του Συμβουλίου των πολιτικων αρχηγών την Παρασκευή, η κ. Σβίγκου σημείωσε πως οι Έλληνες αρχηγοί των κομμάτων θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη της χάραξης μιας εθνικής γραμμής και ενός εθνικού μετώπου.

«Αυτό σημαίνει, ότι οι χθεσινές, για παράδειγμα δηλώσεις όπως αυτές του κ. Μητσοτάκη στην Κ.Ο. ή όπως επίσης χθες του κ. Γεωργιάδη από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, όπου ουσιαστικά δείχνουν μια Ν.Δ. να συντάσσεται με επιχειρήματα χωρών που κατηγορούν την Ελλάδα ότι αυτή ευθύνεται για τις ροές, δεν πιέζουν προς μια ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του προσφυγικού» συμπλήρωσε.