Skip to main content

Σβίγκου: Επιτυχημένη η μάχη της κυβέρνησης για το χρέος

Εμείς δεν πουλάμε success story, έχουμε συναίσθηση των δυσκολιών που περνά η κοινωνία, δηλώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η κυβέρνηση έδωσε μια μάχη αναφορικά με το χρέος, η οποία είχε επιτυχημένη έκβαση. Πέτυχε έναν σαφή και δεσμευτικό οδικό χάρτη για το χρέος, σε αντίθεση με τα ευχολόγια που είχε αποδεχθεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με συγκεκριμένα μέτρα, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, βάζοντας τέλος στα σχέδια αποσταθεροποίησης".

Αυτό τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Βραδυνή της Κυριακής", και σημειώνει: "Εμείς δεν πουλάμε success story, όπως ο κ. Σαμαράς. Έχουμε συναίσθηση των δυσκολιών που περνά η κοινωνία και αγωνιζόμαστε, ακριβώς, για την ανακούφιση όσων πλήττονται περισσότερο από την κρίση".

Υπογραμμίζει ως προς αυτό ότι "η επέκταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης, η πρόσβαση των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, κάτι που σημαίνει ότι 6 εκ. Ιδιοκτήτες θα πληρώσουν ίδιο ή μικρότερο ΕΝΦΙΑ, αλλά, κυρίως, η μάχη που έδωσε η κυβέρνηση για να μην περικοπούν συντάξεις, δείχνουν έμπρακτα την κατεύθυνση στην οποία κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ".

Αναφορικά με το πώς μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή πορεία μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, επισημαίνει ότι με τα χρήματα που θα εκταμιευθούν ως το Φθινόπωρο, θα αρχίσουν να πληρώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες, κάτι που αποτελεί ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης της πραγματικής οικονομίας.