Skip to main content

Συζήτηση για το οικονομικό στον ΠΑΟΚ

Ποιες εξηγήσεις δόθηκαν στους παίκτες του ΠΑΟΚ για τη διαδικασία των πληρωμών των οφειλομένων προς αυτούς. Ο ρόλος που έπαιξαν τα έργα της Τούμπας στην καθυστέρηση. Δίνουν λύση τα έσοδα από την Ευρώπη
Η ανησυχία των παικτών του ΠΑΟΚ για την καθυστέρηση που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στις πληρωμές προς αυτούς από τη διοίκηση, προκάλεσαν τη μεγάλη διάρκειας -πάνω από μία ώρα- συζήτηση, που άνοιξε σήμερα στα αποδυτήρια πριν την προπόνηση της ομάδας.

Οι "ασπρόμαυροι" ζήτησαν εξηγήσεις από τους διοικούντες την ΠΑΕ, όπως κι έγινε. Δια στόματος Παντελή Κωνσταντινίδη, στον οποίο έδωσε οικονομικά στοιχεία ο Ηλίας Βιολίδης, ο οποίος επίσης έσπευσε στη Σουρωτή, οι παίκτες του "Δικέφαλου" άκουσαν το βασικό λόγο για την καθυστέρηση.

Αυτός δεν είναι άλλος από τα έργα που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι στην Τούμπα, για τα οποία η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ ξόδεψε γύρω στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Ένα πολύ μεγάλο ποσό, το οποίο ουσιαστικά ήταν εκτός προϋπολογισμού, καθώς -θυμίζουμε- αρχικά είχε εξασφαλιστεί η επιχορήγηση από την ΟΠΑΠ Α.Ε., που τελικώς δεν δόθηκε.

Όπως τόνισε στη συνομιλία του με τους παίκτες ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας, τα χρήματα που περιμένει η ΠΑΕ από την UEFA από την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, συν τα χρήματα που θα μπούνε στα ταμεία από την πώληση των μίνι διαρκείας για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που είναι μπροστά, θα εξασφαλίσουν άμεση ρευστότητα στο ταμείο του συλλόγου. Κάτι που σημαίνει τακτοποίηση μεγάλου μέρους των οφειλομένων μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα.

Μετά τη συζήτηση, οι παίκτες βγήκαν στο γήπεδο για προπόνηση και πλέον αυτό που περιμένουν είναι η υλοποίηση του προγράμματος πληρωμών, το οποίο ανέλυσε ο Κωνσταντινίδης στη μακράς διάρκειας συνομιλία. Για το θέμα αναμένεται να πάρει θέση και ο Θόδωρος Ζαγοράκης, στην προγραμματισμένη για αύριο συνέντευξη Τύπου.  

Με τέσσερις απόντες η προπόνηση

Με απουσίες ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση της εβδομάδας , εν όψει του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Την Τετάρτη επιστρέφει και ο Μπουσαΐντι, "κρέμεται" η άφιξη του Ελ Ζαρ.

Πέντε συν και τέσσερις μείον μέτρησε ο Παύλος Δερμιτζάκης στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, στη Σουρωτή, την πρώτη αυτής της εβδομάδας εν όψει του εκτός έδρας αγώνα της ομάδας με τον Αστέρα, στην Τρίπολη. Οι παίκτες που επέστρεψαν στο ρυθμό της προετοιμασίας είναι οι Σαβίνι, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Αθανασιάδης και Γιακουμής, ενώ οι απόντες ήταν οι Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Μπουσαΐντι και Ελ Ζαρ.

Ο Ιταλός αμυντικός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του προπονητή του, προσθέτοντας μία ακόμη επιλογή στην αμυντική γραμμή. Όσο για τους Έλληνες διεθνείς, οι τέσσερις νεαροί (U21) ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην Ελπίδων και γύρισαν στη βάση τους, ενώ οι Σαλπιγίδης και Μαλεζάς αναμένεται την Τετάρτη να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη, αφού τελειώσουν τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελλάδας.

Μπουσαΐντι και Ελ Ζαρ

Ο Μπουσαΐντι αρχικώς είχε γίνει γνωστό από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα σήμερα, όμως, η νεότερη ενημέρωση λέει ότι τελικώς θα επιστρέψει την Τετάρτη, όπως και οι Έλληνες διεθνείς. Αυτό σημαίνει ότι στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ αναμένεται να μπει εκ νέου την Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά στον Ελ Ζαρ, με τον Μαροκινό αναμένεται να έχει επικοινωνία στη διάρκεια της σημερινής  ημέρας ο Παντελής Κωνσταντινίδης, για να ξεκαθαριστεί ποια μέρα πρόκειται να καταφθάσει στη Θεσσαλονίκη. Ο Μαροκινός νεοαποκτηθείς παίκτης του ΠΑΟΚ πρόκειται, αφού κλείσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική της πατρίδας του, να μαζέψει τα πράγματά του εν όψει της εγκατάστασής του στην Ελλάδα, οπότε λογικά η άφιξή του προσδιορίζεται για το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Η προπόνηση   

Στον αγωνιστικό τομέα, το πρόγραμμα των "ασπρόμαυρων" είχε και πάλι ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Στη συνέχεια, οι παίκτες συμμετείχαν σε ασκήσεις με την μπάλα κι ένα μίνι οικογενειακό διπλό, από το οποίο, όμως, δεν βγαίνουν κάποια συμπεράσματα, καθώς αφενός έλειπαν βασικοί παίκτες κι αφετέρου όσοι συμμετείχαν ήταν "μπερδεμένοι" στις δύο ομάδες.

Αύριο στις 13.00 μιλάει ο Ζαγοράκης

Ανακοινώθηκε και επισήμως η ώρα έναρξης της πολυαναμενόμενης συνέντευξης Τύπου του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρου Ζαγοράκη
Το μεσημέρι της Τρίτης, στις 13:00, θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης. Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:
"Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 13.00, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Θόδωρου Ζαγοράκη και της Διοίκησης, στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου (2ος όροφος) του γηπέδου της Τούμπας."