Skip to main content

Super League: Νικητής στο χιόνι ο ΠΑΟ, συνεχίζει ο Ολυμπιακός (video)

Τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Τόνσο που έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο επί του Λεβαδειακού, σπουδαία νίκη με ανατροπή για τον Αστέρα κόντρα στην AEK

Με τον αγώνα Παναθηναϊκός-Κέρκυρα έκλεισε η εξ αναβολής 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Στην χιονισμένη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 1-0 της Κέρκυρας. Σκόρερ για το τριφύλλι ήταν ο Σεμπαστιάν Λέτο (83΄).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του Παναθηναϊκού εδώ

 Στις χθεσινές αναμετρήσεις και ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε σπουδαίο διπλό επικρατώντας με 0-1 του ΠΑΟΚ. Σκόρερ για τον Άγιαξ της Ηπείρου ήταν ο Θεμιστοκλής Τζημόπουλος (18΄) που πέτυχε γκολ για 2η σερί αγωνιστική ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον τερματοφύλακα Αλέξανδρο Πασχαλάκη που πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις, με τον Δικέφαλο να τελειώνει την αναμέτρηση με το εξωπραγματικό στατιστικό των 28 ευκαιριών (17 στον στόχο).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του ΠΑΣ εδώ

Στο Αγρίνιο, ο Πανιώνιος κατάφερε να επιβληθεί με 0-2 του Παναιτωλικού ανεβαίνοντας έτσι στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμος με την Ξάνθη. Σκόρερ για τους Νεοσμυρνιώτες ήταν οι Μασούντ Σοτζέι (59΄) και Γιώργος Μασούρας (74΄).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του Πανιωνίου εδώ

Στα Χανιά, ο Πλατανιάς κατάφερε να επικρατήσει της ΑΕΛ με 3-2 φτάνοντας έτσι τις τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Χουάν Μουνάφο (45΄) ενώ ο Βιτάλι Πριντέτα πέτυχε το 2-0 (54΄). Ο Θωμάς Ναζλίδης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μείωσε για την ομάδα του (59΄) με τον Γιώργο Μανούσο να δίνει ξανά μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του (76΄). Το μόνο που κατάφεραν οι βυσσινί ήταν να μειώσουν ξανά με σκόρερ τον Ναζλίδη (90΄+1’ ).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του Πλατανιά εδώ

Tέλος στην Ξάνθη, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Θράκη επικρατώντας με 0-2 κόντρα στον τοπική ομάδα που παρέμενε για έντεκα σερί παιχνίδια αήττητη. Σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ήταν οι Ιντέγε Μπράουν (38΄-δέκατο του γκολ στο πρωτάθλημα) και Λούκα Μιλιβόγεβιτς (89΄-πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα). Μελανό σημείο της αναμέτρησης ήταν η φάση του 57΄όταν ο Χρήστος Λισγάρας έκανε βίαιο μαρκάρισμα στον Σεμπά και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Μάνταλο ενώ την άγουσα για τ’ αποδυτήρια είδε και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ των φιλοξενουμένων για χτύπημα στον Καρίμ Σολτάνι.

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του Ολυμπιακού εδώ

 

Στις αναμετρήσεις του Σαββάτου και ξεκινώντας από το Περιστέρι, ο Ατρόμητος επιβλήθηκε με 2-0 του Λεβαδειακού και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Σκόρερ για την αθηναϊκή ομάδα ήταν ο Μάρτιν Τόνσο (25’ , 90 +3’ ) ενώ για τους Βοιωτούς είχε δοκάρι ο Ματθαίος Καψάσκης.

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του Ατρομήτου εδώ

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας επιβλήθηκε με 3-2 επί της ΑΕΚ σ’ έναν αγώνα διαφήμιση του ποδοσφαίρου με τους γηπεδούχους ν’ ανατρέπουν το σκορ και να παίρνουν μια πολύτιμη νίκη. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Αρκάδων μετά από πέντε σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα ενώ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η Ένωση δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης. Το σκορ για την ΑΕΚ άνοιξε ο Τόμας Πέκχαρτ (36΄) ενώ για τον Αστέρα ισοφάρισε ο Αλεξάνταρ Στανισάβλιεβιτς (49’ ). Με σκόρερ των Ιγκόρ Σίλβα (66΄) οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ ενώ και πάλι με τον Τσέχο επιθετικό να σκοράρει (68’ ) η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 2-2. Τη νίκη στο συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έδωσε ο Σταύρος Τσουκαλάς (81΄). Σημειώνεται ότι οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Όγκνιεν Βράνιες (71΄) με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ντεμπούτο του με τον Δικέφαλο.

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης εδώ

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση ανάμεσα στη Βέροια και τον Ηρακλή στην πρωτεύουσα της Ημαθίας αναβλήθηκε εκ νέου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών μετά από απόφαση του διαιτητή Χαράλαμπου Καλογερόπουλου και αναμένεται να οριστεί σε καινούργια ημερομηνία που θα επιλέξει η λίγκα.

 

Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα και η βαθμολογία της Super League:

Σάββατο

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 2-0 (Τόνσο 25΄, 90’ + 3’ )

Βέροια-Ηρακλής 17:15 (Αναβολή)

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 3-2 (Στανισάβλιεβιτς 49’ , Ιγκόρ Σίλβα 66΄, Τσουκαλάς 81΄- Πέκχαρτ 36’ , 68’ )

Κυριακή

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (Τζημόπουλος 18΄)

Παναιτωλικός-Πανιώνιος (Μασούντ 59΄, Μασούρας 79΄)

Πλατανιάς-ΑΕΛ (Μουνάφο 45΄, Πριντέτα 54΄, Μανούσος 77΄- Ναζλίδης 59΄πεν, 90' + 1' _

Βέροια-Ηρακλής Αναβλήθηκε

Ξάνθη-Ολυμπιακός (Ιντέγε 38΄, Μιλιβόγεβιτς 89΄)

Δευτέρα

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα (Λέτο 83΄)

 

Bαθμολογία (μετά από 14 αγώνες)

1) Ολυμπιακός 37
2) Ξάνθη 25
3) Πανιώνιος 25
4) Παναθηναϊκός 25
5) ΠΑΣ Γιάννινα 22
6) ΑΕΚ 21
7) Ατρόμητος 21
8) ΠΑΟΚ 20
9) Πλατανιάς 20
10) Παναιτωλικός 16
11) Αστέρας Τρίπολης 15
Κέρκυρα 13 -13αγ.
13) ΑΕΛ 13
14) Λεβαδειακός 12
15) Βέροια 8 -13αγ.
16) Ηρακλής 7 -13αγ.