Skip to main content

Super League: Ισοπαλία για Πανιώνιο-ΠΑΣ, ήττα για ΠΑΟ στα Χανιά (vid)

Πέμπτη εντός έδρας ισοπαλία για την Ένωση, ισοπαλία για Κέρκυρα και Ατρόμητο ενώ επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι στη Λάρισα με τελική νικήτρια την ΑΕΛ

Με δύο αναμετρήσεις έκλεισε σήμερα η αναβληθείσα 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

 

Στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Το σκορ για τους κυανέρυθρους άνοιξε στο 43΄, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ενώ για την ηπειρωτική ομάδα ισοφάρισε στο 79΄με δυνατό σουτ ο Θεμιστοκλής Τζημόπουλος.

Δείτε τα στιγμιότυπα της ισόπαλης αναμέτρησης εδώ

Στα Χανιά, ο Πλατανιάς επιβλήθηκε με 1-0 επί του Παναθηναϊκού. Σκόρερ για την κρητική ομάδα ήταν στο 74΄ο Γιάγια Μπανανά.

Δείτα τα στιγμιότυπα από τη νίκη του Πλατανιά εδώ

Στα χθεσινά παιχνίδια και αρχής γενομένης από την Κέρκυρα, η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο. Το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό με πλασέ του Αλέξανδρου Κόντου ενώ οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν στο 9ο λεπτό με τον Άντονι Λε Ταλέκ. Με 10 παίκτες τελείωσαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι καθώς στο 81ο λεπτό αποβλήθηκε ο Ροτζέριο Τουράμ καθώς χτύπησε δύο ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων.

Δείτε τα στιγμιότυπα της ισόπαλης αναμέτρησης εδώ

Στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0. Η Ένωση έχασε σωρεία ευκαιριών και τόσο η αστοχία των παικτών της όσο και η κλάση του Δημήτρη Κυριακίδη την υποχρέωσαν να συμβιβαστεί με ακόμη μια εντός έδρας ισοπαλία (πέμπτη σε οκτώ αναμετρήσεις).

Δείτε τα στιγμιότυπα της ισόπαλης αναμέτρησης εδώ

Τέλος στη Λάρισα, η ΑΕΛ ανέτρεψε το σκορ και κέρδισε με 2-1 τη Βέροια. Το σκορ για την ομάδα της Ημαθίας άνοιξε ο Τόνι Κάλβο στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου (ο διαιτητής Φωτιάδης έδειξε 17΄καθυστερήσεων λόγω διακοπής του αγώνα καθώς η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική εξαιτίας των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί των γηπεδούχων). Στο 54ο λεπτό οι βυσσινί κατάφεραν να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του νεοαποκτηθέντα Πάμπλο Γκαγέχο ενώ πέτυχαν την ολική ανατροπή στο 82ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Θωμά Ναζλίδη (ο ίδιος του κέρδισε το πέναλτι καθώς ανετράπη από τον Γιάννη Χαροντάκη). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 58ο λεπτό λόγω αποβολής του Ντοντό με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη της ΑΕΛ εδώ

Τέλος στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να επικρατήσει τελικώς με 2-1 στις καθυστερήσεις επί του Αστέρα Τρίπολης. Το σκορ για τους Αρκάδες άνοιξε στο 27ο λεπτό ο Πάμπλο Μάσα με πέναλτι  ενώ οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 54ο λεπτό με δυνατό σουτ του Κώστα Φορτούνη. Τη λύτρωση στον πρωταθλητή Ελλάδος έδωσε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μάρκο Μάριν πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού για να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του Ολυμπιακού εδώ 

 

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Super League:

Τρίτη 3/1

Ηρακλής-Ξάνθη 0-1 (Γιουνές 58΄)

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-1 (Πέλκας 84΄)

Τετάρτη 4/1

Κέρκυρα-Ατρόμητος 1-1 (Κόντος 5΄-Λε Ταλέκ 9΄)

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 0-0

ΑΕΛ-Βέροια 2-1 (Γκαγιέχο 54΄, Ναζλίδης 82΄-Κάλβο 45΄)

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1 (Φορτούνης 54΄, Μάριν 90' + 3'-Μάσα 27΄)

Πέμπτη 5/1

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (Ανσαριφάρντ 43΄, Τζημόπουλος 79΄)

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός  1-0 (Μπανανά 74΄)

Βαθμολογία (13 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 34
2. Ξάνθη 25
3. Παναθηναϊκός 22
4. Πανιώνιος 22
5. ΑΕΚ 21
6. ΠΑΟΚ 20
7. ΠΑΣ Γιάννινα 19
8. Ατρόμητος 18
9. Πλατανιάς 17
10. Παναιτωλικός 16
11. Κέρκυρα 13
12. ΑΕΛ 13
13. Αστέρας Τρίπολης 12
14. Λεβαδειακός 12
15. Βέροια 8
16. Ηρακλής 7