Skip to main content

Super League: Τέταρτη εντός έδρας γκέλα για την ΑΕΚ (video)

Νίκη μετά από 9 αγωνιστικές για Πλατανιά κόντρα στον Ατρόμητο, 10 σερί αγωνιστικές παραμένει αήττητη η Ξάνθη ενώ οδοστρωτήρας ήταν ο ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε η 15η αγωνιστική της Super League.

 

Στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί τον Τόμας Πέκχαρτ (64ο λεπτό με πλασέ) αν και θα έπρεπε να δωθεί πέναλτι και αποβολή στον Κώστα Περιστερίδη για ανατροπή στον Ροντρίγκο Γκάλο ενώ ο Άγιαξ της Ηπείρου κατάφερε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Κριστιάν Μαμπουλού (94ο λεπτό) αλλά ο Γάλλος επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Σημειώνεται ότι οι κιτρινόμαυροι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 10΄λόγω αποβολής του Χρήστου Αραβίδη για κουτουλιά εκτός φάσης στον Θοδωρή Μπέριο.

Δείτε τα στιγμιότυπα της ισόπαλης αναμέτρησης εδώ

Στις χθεσινές αναμετρήσεις και αρχής γενομένης από τον Πειραιά, ο Ολυμπιακός κατάφερε έστω και δύσκολα να κερδίσει με 3-1 τον μαχητικό Παναιτωλικό. Το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξε για τους Αγρινιώτες ο Γιώργος Κούσας (52ο λεπτό) με τον Σεμπά να ισοφαρίζει (61ο λεπτό) ενώ την τελική ανατροπή για τους ερυθρόλευκους υπέγραψαν μέσα σ’ ένα δίλεπτο οι Όσκαρ Καρντόσο (83ο λεπτό) και Ντιόγκο Φιγκέιρας (85ο λεπτο).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του Ολυμπιακού εδώ

Στη Θεσσαλονίκη, Ηρακλής και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 με τους Αρκάδες να καταφέρνουν να σώσουν την παρτίδα στο τέλος της αναμέτρησης. Το σκορ για τους κυανόλευκους άνοιξε ο Παύλος Κυριακίδης με πλασέ περνόντας τον Αντόνιο Ντοναρούμα (76ο λεπτό) ενώ για το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ισοφάρισε ο Μανώλης Μπέρτος με κόντρα (89ο λεπτό).

Δείτε τα στιγμιότυπα της ισόπαλης αναμέτρησης εδώ

Στη Λειβαδιά, ο Πανιώνιος ήταν σαρωτικός και επιβλήθηκε του Λεβαδειακού με το ευρύ 1-4. Το σκορ για τους κυανέρυθρους άνοιξε ο Σπύρος Ρισβάνης με κεφαλιά (36ο λεπτό) ενώ για τους Βοιωτούς ισοφάρισε ο Πέτρος Γιακουμάκης με πλασέ (43ο λεπτό). Πριν λήξει το 1ο ημίχρονο ο Πανιώνιος κατάφερε να προηγηθεί με προβολή του Παναγιώτη Κόρμπου (44ο λεπτό) ενώ στο 2ο ημίχρονο τον δείκτη του σκορ ανέβασαν ο Μασούντ Σοτζέι με κοντινό σουτ (50ο λεπτό) και ο Μπεν Ναμπουχάνε με ωραία κίνηση και πλασέ(65ο λεπτό).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του Πανιωνίου εδώ

Τέλος στη Λάρισα, ΑΕΛ και Παναθηναϊκός έμειναν στο ισόπαλο 0-0. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για το τριφύλλι με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του για το πρωτάθλημα σε μια αναμέτρηση που στιγματίστηκε από την ένταση των παικτών γεγονός που επέφερε την αποβολή του αρχηγού, Κάρλος Ζέκα στο 81ο λεπτό για χτύπημα εκτός φάσης στον Νίκο Αναστασόπουλο. Λιγοστές οι αξιόλογες φάσεις για τις δύο ομάδες με την ΑΕΛ να έχει δύο καλές στιγμές στο 51ο λεπτό και το 54ο λεπτό αντίστοιχα με τους Μίλος Ντέλετιτς και Θωμά Ναζλίδη ενώ οι πράσινοι απείλησαν στο 62ο λεπτό και το 75ο λεπτό με τον Μάρκους Μπεργκ αλλά τόσο του σουτ του Σουηδού επιθετικού όσο και η ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ξενοδόχοφ.

Δείτε τα στιγμιότυπα της ισόπαλης αναμέτρησης εδώ

Στις αναμετρήσεις του Σαββάτου και αρχής γενομένης από τη Βέροια, η τοπική ομάδα υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Ξάνθης που επιβλήθηκε με 0-4 συνεχίζοντας το εντυπωσιακό αήττητο της σερί που πλέον έφτασε στους 10 αγώνες. Σκόρερ για το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Χρήστος Λισγάρας στο 19ο λεπτό με κεφαλιά και ο Χαμζά Γιουνές που πέτυχε χατ τρικ (58ο λεπτό με πέναλτι, 61ο λεπτό με σουτ και 67ο λεπτό ξανά με πέναλτι).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη της Ξάνθης εδώ

Στα Χανιά ο Πλατανιάς χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να επιβληθεί του Ατρομήτου με 3-0. Σκόρερ για το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου ήταν οι Χρήστος Καρυπίδης (68ο λεπτό με κεφαλιά) και Γιώργος Γιακουμάκης (70ο λεπτό με πλασέ προ κενής εστίας, 84ο λεπτό με μονοκόμματο γυριστό σουτ).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του Πλατανιά εδώ

Τέλος στην Κέρκυρα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την τοπική ομάδα με το ευρύ 0-5 και πέτυχε έτσι 2η σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Σκόρερ για το συγκρότημα του Βλάνταν Ίβιτς ήταν οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (23ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ), Τζάλμα Κάμπος (33ο λεπτό με πλασέ, 58ο λεπτό με δυνατό σουτ) και Λέο Μάτος (61ο λεπτό με κεφαλιά) ενώ το σκορ για τον Δικέφαλο είχε ανοίξει με αυτογκόλ μόλις στο 48ο δευτερόλεπτο ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος.

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη του ΠΑΟΚ εδώ

 

Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα και η βαθμολογία τoυ πρωταθλήματος:


Σάββατο

Βέροια-Ξάνθη 0-4
Πλατανιάς-Ατρόμητος 3-0
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-5

Κυριακή

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1
Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-1
Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-4
ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 0-0

Δευτέρα

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Βαθμολογία

1) Ολυμπιακός 31

2) Ξάνθη 22

3) Παναθηναϊκός 22

4) ΑΕΚ 20

5) Πανιώνιος 21

6) ΠΑΣ Γιάννινα 18

7) ΠΑΟΚ 17

8) Ατρόμητος 17

9) Παναιτωλικός 15

10) Πλατανιάς 14

11) Λεβαδειακός 12

12) Κέρκυρα 12

13) Αστέρας Τρίπολης 12

14) ΑΕΛ 9

15) Βέροια 8

16) Ηρακλής 7