Skip to main content

Συντονιστικό όργανο φορέων για τα Τέμπη

Συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι παραλιακές περιοχές της Λάρισας και της Πιερίας, μετά το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών, συγκρότησαν δήμαρχοι και φορε
Συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι παραλιακές περιοχές των νομών Λάρισας και Πιερίας, μετά το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών, συγκρότησαν δήμαρχοι και φορείς των δύο περιοχών. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που έλαβε χώρα πρόσφατα στον Πλαταμώνα, ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου Ανατολικού Ολύμπου, κ. Διονυσίου Αρωνιάδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν 19 εκπρόσωποι δήμων και φορέων, οι οποίοι συμφώνησαν ότι η συντονιστική θα έχει έδρα τον Πλαταμώνα. Τα μέλη της θα αναπτύξουν δράση στην κατεύθυνση της νομικής υποστήριξης των επαγγελματιών, που θα επιλέξουν να κινηθούν δικαστικά διεκδικώντας αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη. Επίσης, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης νέων δρομολογίων του ΟΣΕ για τη μεταφορά εμπορευμάτων αλλά και πολιτών.

Στο συντονιστικό όργανο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Ανατολικού Ολύμπου, Κάτω Ολύμπου, Ευρυμενών, Λιτοχώρου, εκπρόσωποι των εμπορικών επιμελητηρίων, επαγγελματιών ενοικιαζόμενων δωματίων, τουριστικών επιχειρήσεων κ.α.