Skip to main content

Σύντομα το σχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας.
Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας.

Ο κ. Ρέππας είπε ότι τα χρέη του Οργανισμού φτάνουν τα 10 δισ. ευρώ και τόνισε: «Όποιος θα ήθελε να κάνει διατριβή επάνω στους τομείς της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης, θα έπρεπε να πάει στον ΟΣΕ».

Σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης άφησε να εννοηθεί ότι ορισμένα δρομολόγια θα καταργηθούν, καθώς είναι ασύμφορα για τον ΟΣΕ και αυξάνουν τα χρέη του.

Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, καθώς, όπως είπε, είναι παρομοιώδης η κακοδιαχείριση, γεγονός που προκάλεσε και την επέμβαση του εισαγγελέα.

Αναφερόμενος στο προσωπικό, σημείωσε ότι θα αξιοποιηθεί το υπάρχον προσωπικό, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Εξάλλου, όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα μπορούν να αποχωρήσουν, ενώ όσοι περισσεύουν θα δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα μετατάξεων σε άλλες θέσεις του δημοσίου.

Ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε επίσης ότι η ΕΡΓΟΣΕ θα επικαλεστεί τα δικά της επιχειρήματα για να αντικρούσει δικαστικά το πρόστιμο και εξέφρασε την ελπίδα ότι σε ένα μήνα το θέμα θα έχει λήξει.

Τέλος, χαρακτήρισε πληγή για τον ΟΣΕ τις συνεχείς κλοπές υλικού του οργανισμού, το ύψος των οποίων φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ το χρόνο.