Skip to main content

Συνομιλίες Ομπάμα- Κάμερον για τη διαρροή στο Μεξικό

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα στον βρετανό πρωθυπουργό ότι δεν επιθυμεί να υπονομεύσει την αξία της BP μετά από την διαρροή του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.
Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε σήμερα στον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ότι δεν επιθυμεί να υπονομεύσει την αξία της BP μετά από την διαρροή του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ανέφερε το γραφείο του κ. Κάμερον.

Οι δύο ηγέτες που είχαν τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 30 λεπτών επαναδιαβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε στον πρωθυπουργό ότι η κατηγορηματική του άποψη ήταν ότι η ΒΡ είναι μία πολυεθνική παγκόσμια εταιρεία και ότι η δυσαρέσκεια για την διαρροή του πετρελαίου δεν έχει να κάνει με την εθνική ταυτότητα», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείου του βρετανού πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός τόνισε την οικονομική σημασία της ΒΡ στην Βρετανία, τις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Ο πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να υπονομεύσει την αξία της BP», προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμη για την πολιτική πίεση που ασκείται και στις δύο πλευρές μετά από την διαρροή του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο Κάμερον θα πραγματοποιήσει στις 20 Ιουλίου την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ ως πρωθυπουργός της Βρετανίας.