Skip to main content

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού

Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα ο αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο της Μπάρας, αλλά και της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης-Καστοριάς, πριν από την Μπάρα, από κατοίκους της Σιάτιστας, που διαμαρτύρ
Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα ο αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο της Μπάρας, αλλά και της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης-Καστοριάς, πριν από την Μπάρα, από κατοίκους της Σιάτιστας, που διαμαρτύρονται επειδή δεν ορίστηκε η πόλη τους έδρα του Δήμου Βοϊου.

«Δεν θα σταματήσουμε τον αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού μέχρι την τελική δικαίωση», αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Γκουντούλιας, και επισημαίνει ότι στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετείχε το σύνολο των κατοίκων της περιοχής.

«Σήμερα η Σιάτιστα ήταν μια νεκρή πόλη. Τα πάντα ήταν κλειστά: από τα περίπτερα και τα σχολεία μέχρι τις υπηρεσίες και τα μαγαζιά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ απέκλεισαν για δύο ώρες το κτίριο. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Γιώργο Κίρκο, στον οποίο εξέθεσαν το αίτημά τους.

Ο δήμαρχος Σιάτιστας, Κώστας Κοσμίδης, αναχώρησε το μεσημέρι για την Αθήνα, προκειμένου να έχει επαφές για τον «Καλλικράτη».