Skip to main content

Συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, όταν ο Απ. Κακλαμάνης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Ζήση και Καρτάλη, κουκουλοφόροι συγκεντρώθηκαν έξω από τα

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, όταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, με ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλας Ζήση και Κώστα Καρτάλη, είχε ως αποτέλεσμα 100 κουκουλοφόροι να πάνε έξω από τα γραφεία τους και να διαμαρτύρονται.

«Πρέπει να προστατέψουμε την συνταγματική νομιμότητα και γαλήνη του λαού από αυτούς που επιδιώκουν επεισόδια. Δεν πρέπει καν να τους απαντάμε», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης για να προσθέσει ότι το τελευταίο διάστημα η Γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής έχει δεχθεί απειλητικές επιστολές και e-mail, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και για τον κ. Καρτάλη.

Όπως είπε ο κ Κακλαμάνης, μετά την ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με την οποία κατηγορούσε τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές ως "συνυπεύθυνους στο έγκλημα σε βάρος του λαού της Μαγνησίας", «εκατό κουκουλοφόροι πήγαν στο σπίτι της κ Ζήση και έμειναν όλη νύχτα και ήταν αδύνατο να πάει σπίτι της εν μέσω δημοκρατίας».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος κάνοντας έκκληση για ηρεμία και νηφαλιότητα. «Οι επιθέσεις σε βουλευτές, η καταστροφή γραφείων και η επίθεση σε βάρος των βουλευτών της Μαγνησίας βάλλουν κατευθείαν στη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είναι εκφράσεις φασίζουσας νοοτροπίας. Πρέπει όλοι να καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις», υπογράμμισε ο κ Πετσάλνικος ενώ στο ερώτημα του αν αυτές οι απόψεις εκφράζει το σύνολο της αίθουσας σηκώθηκαν όρθιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά όχι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη μεριά του απάντησε: «Αυτοί που ζητούν να δώσουμε πιστοποιητικά μη βίας χτυπούν λάθος πόρτα. Κάνω μια έκκληση, αν συνεχιστεί αυτό το κλίμα θα οδηγήσει στην πολιτική ανωμαλία. Ίσως κάποιοι να μην έχουν ιστορική μνήμη. Εμείς έχουμε δηλώσει σε κάθε περίπτωση ότι είμαστε κατά οποιασδήποτε βίας, από όπου και αν προέρχεται και όποιον στόχο και αν θέλει να υπηρετήσει. Είναι σαφής και κατηγορηματική η θέση μας».

Η ίδια η Ροδούλα Ζήση μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου, υποστήριξε ότι έχει στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι «η ανακοίνωση της Ν.Ε. του έδινε στην ουσία την κατεύθυνση για τη νυχτερινή πορεία ατόμων στο κέντρο της πόλης και με προορισμό τα γραφεία τόσο της ίδιας όσο και του κ. Καρτάλη».