Skip to main content

Συνέχεια στην αντιπαράθεση Βγενόπουλου- Μπακογιάννη

Ο Α. Βγενόπουλος κατηγορεί το Πρωτοδικείο Αθήνας για διακριτική μεταχείριση της Ντόρας Μπακογιάννη. Τι απαντά η πλευρά της υπουργού.
Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει η δινέξη μεταξύ της MIG και της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Με ανακοίνωση της, η πρώτη, ζητά παρέμβαση του προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου να διερευνήσει "τη διακριτική μεταχείριση της Γραμματείας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υπέρ της κας Ντόρας Μπακογιάννη", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Όλα έγιναν κατά το συνήθη τρόπο, απαντά η δικηγόρος της υπουργού Εξωτερικών.


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της  MIG έχει ως εξής:

"Την Παρασκευή 25-09-09 η εταιρεία μας κατέθεσε αγωγή κατά της κας Ντόρας Μπακογιάννη και το δημοσιοποίησε. Την ίδια μέρα η κα. Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι και η ίδια κατέθεσε αγωγή εναντίον μας, ώστε τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως να παρουσιάσουν το θέμα σαν «εκατέρωθεν» αγωγές. Η αλήθεια όμως είναι ότι η κα. Μπακογιάννη την ημέρα εκείνη δεν είχε καταθέσει καμία αγωγή και είπε ψέματα. Η αγωγή της κατατέθηκε τελικά τη Δευτέρα 28-09-09 και ώρα 10:49π.μ. Πιθανόν το ψέμα της κας. Μπακογιάννη να μην εντυπωσιάζει σε μια περίοδο όπου ορισμένοι πολιτικοί αμαυρώνουν γενικά την πολιτική με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους , όμως για μας είναι ενδεικτικό μιας παρωχημένης νοοτροπίας που την καταγγέλλουμε και την καταδικάζουμε.

 Πιο σοβαρό όμως είναι το γεγονός ότι, ενώ η δική μας αγωγή που κατατέθηκε μια μέρα νωρίτερα πήρε δικάσιμο για τις 26-05-2011, η αγωγή της κας Ντόρας Μπακογιάννη που κατατέθηκε μια μέρα αργότερα πήρε δικάσιμο για τις 22-04-2010 δηλαδή 13 μήνες νωρίτερα! Ποια είναι επιτέλους η κα. Ντόρα Μπακογιάννη και τι προσβάσεις έχει στον κρατικό μηχανισμό; Καλούμε τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου να διερευνήσει τη διακριτική μεταχείριση της Γραμματείας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υπέρ της κας Ντόρας Μπακογιάννη και να αποδώσει ευθύνες στους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς".

Η απάντηση της πλευράς Μπακογιάννη
Απάντηση στην πλευρά της MIG για τον ορισμό της δικάσιμου έδωσε αργά το απόγευμα η πλευρά της κ.Ντόρας Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, η δικήγόρος της προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

"Η κα Μαρία Μάμμου, πληρεξούσιος δικηγόρος της Υπουργού των Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη απαντώντας στην ανακοίνωση της εταιρίας "MIG", σχετικά με την κατατεθείσα σε βάρος της αγωγή από την κα Μπακογιάννη, δήλωσε τα εξής:

"Η αγωγή που άσκησε η εντολέας μου Ντόρα Μπακογιάννη για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητάς της δια του τύπου κατά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "Marfin Investment Group AE Συμμετόχων" και κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου, κατατέθηκε και προσδιορίστηκε με πράξη του αρμοδίου προέδρου του Πρωτοδικείου Αθηνών την Παρασκευή 25/9/09 και ώρα 12:50 και ορίστηκε δικάσιμος αυτής η 22/4/10.

Η κατάθεση ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 28/9/09 δια της λήψεως επικυρωμένων αντιγράφων προς κοινοποίηση, πράγμα που έγινε την ίδια ημέρα.

Η διαδικασία αυτή είναι συνήθης στη δικαστική πρακτική.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται από το πρωτότυπο της αγωγής που παραμένει κατατεθειμένο στη γραμματεία του αρμοδίου δικαστηρίου.

Η ημερομηνία που προσδιορίστηκε η αγωγή ήταν αυτή που οριζόταν για όλες τις αγωγές που προσδιορίζονταν στο συγκεκριμένο πινάκιο και το οποίο αφορά αποκλειστικά και μόνο αγωγές που έχουν ως βάση τη συκοφαντική δυσφήμηση τελούμενη δια του Τύπου.

Όσον αφορά την απορία της αντιδίκου πλευράς για την ημερομηνία προσδιορισμού της δικής τους αγωγής, καλό θα ήταν να απευθυνθούν στον πληρεξούσιο δικηγόρο τους".