Skip to main content

Συνεργασία Eurobank- ΣΕΤΕ

Την εκπόνηση σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού, μέσω συνεργασίας με τον όμιλο Eurobank EFG, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Στρατηγική συνεργασία με σκοπό την εκπόνηση σχεδίου με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός 2020» και αποκλειστικό χορηγό και υποστηρικτή τη Eurobank EFG, ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η τράπεζα σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η στρατηγική για τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου στον ελληνικό Τουρισμό και τα μέσα επίτευξης της νέας πολιτικής, είναι το αντικείμενο της νέας πρωτοβουλίας του ΣΕΤΕ με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός προς το 2020» με αποκλειστικό χορηγό και υποστηρικτή την Eurobank EFG».

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε, οι κ.κ. Νικόλαος Νανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank EFG, Νικόλαος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ, Νικόλαος Καραμούζης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank EFG και Γεώργιος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ υπογραμμίζουν τους στόχους και τις προοπτικές του ελληνικού Τουρισμού καθώς και το ρόλο του τραπεζικού συστήματος στη διαμόρφωση της νέας στρατηγικής με ορίζοντα δεκαετίας, έως το 2020.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε στο χαιρετισμό του ότι «ο τουρισμός αποτελεί τον κλάδο όπου η χώρα μας διαθέτει αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα (πολιτισμός, φυσικό περιβάλλον, κλίμα) και όπου με την ευρεία έννοια παράγεται το 18% περίπου του ΑΕΠ της χώρας μας. Γι αυτό και είναι απαραίτητος ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός που να προσδιορίζει τις εναλλακτικές μορφές ανάπτυξής του, με ποιοτικά κριτήρια και σεβασμό στο περιβάλλον και, που να ικανοποιεί τις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς μεγιστοποιώντας το οικονομικό όφελος για τη χώρα μας».

Συνεχίζοντας ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank EFG επισημαίνει ότι η συνεργασία με το ΣΕΤΕ είναι ένα κεφάλαιο των πολύπλευρων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Όμιλος προκειμένου να υποστηρίξει έμπρακτα τις νέες αναπτυξιακές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρθηκε στην ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας δηλώνοντας ότι «χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού», τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «η πρωτοβουλία “Ελληνικός Τουρισμός 2020” έχοντας ως σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα καταθέσει μια σειρά αναπτυξιακών προτάσεων στο πλαίσιο ενός ανοικτού διαλόγου, ο οποίος θα αποσκοπεί στην εξασφάλιση ευρύτερης συναίνεσης στις κατευθύνσεις και τους στόχους της τουριστικής πολιτικής».