Skip to main content

Συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Επαφής Ελλάδος-Βουλγαρίας στον Προμαχώνα, με στόχο την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος, υπεγράφη από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον
Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Επαφής Ελλάδος - Βουλγαρίας στον Προμαχώνα, με στόχο την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος, υπεγράφη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβέταν Τσβετάνοβ, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Διασυνοριακού Κέντρου Επαφής του μεθοριακού σταθμού.

Αναλυτικότερα, το Κέντρο Επαφής αποτελεί μία υπηρεσία των αστυνομικών και τελωνειακών αρχών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, που θα λειτουργεί στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών, με κύριο στόχο την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος.

Οι αρμόδιες αρχές των δύο χωρών θα έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με την εθνική τους νομοθεσία, να ανταλλάσσουν πληροφορίες για τον έλεγχο των κρατικών συνόρων και του συνοριακού καθεστώτος για την ανακάλυψη, πρόληψη και αντιμετώπιση των εγκλημάτων και παραβάσεων, που διαπράττονται και στις δύο πλευρές.

«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ευρώπη πιο ασφαλή, να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη, την κοινωνική σταθερότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη σε μία περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη που διέρχεται η οικονομία και η ελληνική κοινωνία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοϊδης.

«Η ενίσχυση της ασφάλειας των δύο χωρών, αλλά και της Ευρώπης, είναι ο πρωταρχικός μας στόχος», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβέταν Τσβετάνοβ.