Skip to main content

Συνεργασία ΔΕΘ-Helexpo με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προχώρησε σήμερα η ΔΕΘ-Helexpo.
Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προχώρησε σήμερα η ΔΕΘ-Helexpo, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τον πολιτιστικό της χαρακτήρα, πέραν του εκθεσιακού και επιχειρηματικού της ρόλου. 
 
Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στο πλαίσιο της σύσφιξης των δεσμών του τόσο με την τοπική κοινωνία όσο και με φορείς που διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά τεκταινόμενα της χώρας επιζητεί συνέργειες, ώστε να συμβάλει από την πλευρά του, τόσο στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, όσο και στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Σκοπός των δύο φορέων μέσα από τη συνεργασία τους είναι να αξιοποιηθούν συνδυαστικά οι δράσεις τους για την ενίσχυση του πολιτιστικού προσώπου και του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να την αναδείξουν σε προορισμό, που συνδυάζει αρμονικά την πλούσια εκθεσιακή δράση με την δραστήρια πολιτιστική παραγωγή.  
 
ΔΕΘ-Helexpo και Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα δημιουργήσουν ένα διαδραστικό βήμα επικοινωνίας των εκθεσιακών, συνεδριακών και πολιτιστικών δρώμενων της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, με στόχο την προσέλκυση ιδιαίτερα δυναμικών κοινών. Θα προχωρήσουν δε στη δημιουργία ενός κοινού προγράμματος προωθητικών ενεργειών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και δράσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
 
Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και η πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κα. Αικατερίνη Κοσκινά. 
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης δήλωσε πως το «μνημόνιο συνεργασίας με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εντάσσεται στην προσπάθεια του εθνικού εκθεσιακού φορέα να χτίσει συνεργασίες και να δημιουργήσει συνέργιες, στοχεύοντας στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως προορισμού με εμπορική, επιχειρηματική, πολιτιστική και τουριστική βαρύτητα».
 
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κα. Αικατερίνη Κοσκινά, επισήμανε πως «ήμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας με έναν διεθνή οργανισμό, ταυτισμένο με τη Θεσσαλονίκη και αμφότεροι θα συμβάλλουμε στην περαιτέρω προβολή της πόλης».