Skip to main content

Συνελήφθησαν τρία άτομα που σχετίζονται με τον βομβιστή της Τimes Square

Τα τρία άτομα που συνελήφθησαν την Πέμπτη από την αστυνομία σχετίζονται με τον Φαϊζάλ Σαχζάντ, τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι τοποθέτησε βόμβα στην Τimes Square της Νέας Υόρκης.
Τα τρία άτομα που συνελήφθησαν την Πέμπτη από την αστυνομία σχετίζονται με τον Φαϊζάλ Σαχζάντ, τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι τοποθέτησε βόμβα στην Τimes Square της Νέας Υόρκης, και ενδέχεται να τον χρηματοδότησαν, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ.

«Πρόκειται για ανθρώπους που συνδέονται με τον Σαχζάντ. Προσπαθούμε ακόμη να καθορίσουμε επακριβώς τη φύση αυτής της σχέσης», είπε ο Χόλντερ στους δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν τουλάχιστον μια βάση για να πιστέψουμε ότι ένα από τα πράγματα που έκαναν ήταν να του παράσχουν κεφάλαια», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι οι αρχές ερευνούν τις δοσοληψίες των συλληφθέντων.

Αστυνομικοί συνέλαβαν πολλά άτομα σε επιχειρήσεις που διεξήγαγαν στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει κάποια νέα απειλή για επίθεση.