Skip to main content

Συνελήφθη δραπέτης φυλακών

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, στην πόλη των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 57χρονος ημεδαπός, δραπέτης φυλακών της χώρας.
Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, στην πόλη των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 57χρονος ημεδαπός, δραπέτης φυλακών της χώρας, καθώς και έξι ακόμη άτομα για διάφορα αδικήματα.
 
 Ο δραπέτης καταζητείται από τις 11 Δεκεμβρίου το 2012 καθώς δεν επέστρεψε στο σωφρονιστικό ίδρυμα, όπως όφειλε, έπειτα από άδεια που είχε λάβει.
 
Συγκεκριμένα, κατά το προηγούμενο 24ωρο, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και Εκβιαστών, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και της Ο.Π.Κ.Ε., στους Νομούς Τρικάλων και Σερρών, κατά την οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 57χρονος δραπέτης και έξι ακόμη άτομα στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης. 
 
Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς άντρες ηλικίας 58, 33, 29 (πατέρας και υιοί), 31 και 45 ετών και την 20χρονη κόρη του δραπέτη. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της Απόδρασης Κρατουμένου, Υπόθαλψης Εγκληματία και παραβάσεις Νόμων Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και Όπλων.
 
Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε:
 
Δύο διαμερίσματα στην περιοχή των Τρικάλων
Μία αγροικία του Νομού Τρικάλων και σε
Δύο κατοικίες κωμόπολης του Νομού Σερρών
 
όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
 
Μία καραμπίνα
Ένα λειόκανο, μονόκανο, με κομμένη κάνη όπλο
Ένα αεροβόλο όπλο
Ένα κυνηγετικό όπλο τύπου FLOBERT με αποξασμένο αριθμό
Ένα αεροβόλο όπλο χειρός (απομίμηση περιστρόφου) 
208,3 γραμμάρια κάνναβης και
108 φυσίγγια διαφόρων τύπων
 
Σημειώνεται ότι ο 57χρονος καταζητούμενος, κατά το διάστημα που ήταν δραπέτης, διέφυγε με ΙΧΕ αυτοκίνητο, αντιλαμβανόμενος δύο επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους στους Νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, εντοπίστηκε το όχημα στο οποίο επέβαινε, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και μικροποσότητα χασίς.
 
Υπενθυμίζεται ότι, ο συλληφθείς εξέτιε ποινή για ληστεία, κλοπές κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και πυρομαχικών, απάτη, παραβάσεις σχετικές με επιταγές και πλαστογραφία, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα βιασμού που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα που ήταν δραπέτης.
 
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.