Skip to main content

Συνάντηση Ξυνίδη με αντιπροσωπεία Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης συναντάται αυτή την ώρα στην Ιπποκράτους, με αντιπροσωπεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας.
Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης συναντάται αυτή την ώρα στην Ιπποκράτους με αντιπροσωπεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, αποτελούμενη από τους Εντι Ράμα, πρόεδρο του κόμματος, Φατμίρ Τζαφά, γραμματέα Συντονισμού και Ταουλάν Μπάλα, πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων.

Από μεριάς του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχουν επίσης ο γενικός διευθυντής του Κινήματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος και στελέχη τομέων του κόμματος.

Επίσης, στη συνάντηση παρευρίσκεται ο κ. Βαγγέλης Ντούλε, πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αλβανίας.

Οι σχέσεις των δυο κομμάτων είναι αδελφικές, είπε ο κ. Ξυνίδης καλωσορίζοντας την αλβανική αντιπροσωπεία και πρόσθεσε ότι είναι κοινός ο αγώνας για μια δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία, ενώ και τα δυο κόμματα είναι μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην οποία πρόεδρος είναι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Ξυνίδης είπε ότι αρκετές φορές έχει υπάρξει συνεργασία και έχει εκφραστεί η αλληλεγγύη μεταξύ των δυο κομμάτων και πρόσθεσε ότι πέρα από τις σχέσεις αυτές μάς ενώνουν και οι Έλληνες της Αλβανίας.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια σχέση που βασίζεται στον αλληλοσεβασμό, ανέφερε ότι και ο ίδιος προέρχεται από τη Θράκη, μια περιοχή με παρουσία μειονοτήτων, όπως είπε, προσθέτοντας ότι η ύπαρξη διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκευμάτων αποτελεί πλούτο για μια περιοχή και όχι πρόβλημα.

Η παρουσία των Αλβανών στην Ελλάδα αποτελεί δύναμη και πλούτο για την ελληνική κοινωνία, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυνίδης, αναφέροντας επίσης ότι εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ εντάσσει στις οργανώσεις του μετανάστες και προσθέτοντας ότι η ελληνική πολιτεία έδωσε την ευκαιρία στους μετανάστες να ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές.